Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Србско сабрање Баштионик: Испорука помоћи за Здјеларе
понедељак, 06 август 2012 17:10

Активисти удружења „Србско сабрање Баштионик“ уз помоћ активисте из братске организације „Срби за Србе“ (Приједор), 27. јула 2012. посјетили су и испоручили новчана средства прикупљена у акцији „Помоћ за Здјеларе“.

 

 

 

Од 640 КМ колико је прикупљено од донатора, за 240 КМ су купљене основне потрепштине: брашно, шећер, уље, тјестенина, кромпир, пасуљ, слаткиши, пелене за бебу и друге кућне намирнице. Oстатак средстава од 400 КМ је положен у оближњу продавницу као аванс, уз договор да чланови породице Здјелар свакодневно себи узимају основне намирнице, као што су хљеб и млијеко и то у износу од 10 КМ дневно. То би требало бити довољно за 40 дана али тиме није ријешено питање ове породице која живи у изузетно тешким условима, које је тешко замислити у 21. вијеку.

 

 

У сарадњи са браћом из организације Срби За Србе и представником италијанске хуманитарне организације, покренута је акција рјешавања имовинско-правног статуса земљишта на којем тренутно борави ова породица. Након тога, уз Божију помоћ, кренуло би се у изградњу куће на том плацу. У ту сврху активисти Србског сабрања Баштионик су посјетили Центар за социјални рад у Приједору и у разговору са њима добили обећање да ће и Центар помоћи свим расположивим средствима да се овој дјеци обезбиједи смјештај достојан човјека.

 

 

Материјална и молитвена подршка такође ће доћи и од локалне парохије и свештеника Ђорђа који је прије пар мјесеци крстио свих петоро дјеце у овој породици.

Ову прилику смо искористили да посјетимо нашу светињу из 15 вијека- манастир Клисину надомак Приједора. Више о манастиру можете прочитати на сајту:

http://www.manastirklisina.com

 

 

Позивамо све оне који могу и желе да помогну реализовању ове акције, на било који начин, да се јаве у сједиште Баштионика које се налази у Књижари „Ризница“, у тржном центру „Видовић“ у Бањалуци (Јеврејска бб- иза робне кућа „Боска“) или на број телефона 051/211-802.
Такође, сви заинтересовани се могу јавити хуманитарној организацији Срби за Србе- Приједор на број телефона 065/452-789 или путем мејл адресе:

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је виделиКАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа