Вести

Купатило за породицу Јокановић
среда, 23 октобар 2013 14:53

Прошле године смо упознали четворочлану породицу Јокановић, из Брањева општина Зворник, и том приликом дали обећање да ћемо им помоћи и урадити купатило у кући.

С'обзиром да су они млади да имају двоје мале деце, и да су на жалост незапослени, сматрамо да им је наша мала помоћ за изградњу купатила била неопходна. Наши активисти су их недавно посетили и купили потребан материјал: лепак за плочице, фуг масу, туш и вц шољу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Нове књиге за школу код Вуковара
четвртак, 17 октобар 2013 14:52

Протекле недеље успешно је испоручен трећи и последњи пакет одабраних књига ((СПИСАК КЊИГА) за основну школу у Бршадину крај Вуковара. Овај мали пројекат помоћи основцима у Бршадину имао је за циљ опремање школске библиотеке, како би основци у Бршадину имали на располагању одговарајуће књиге и како би наставни програм био употпуњен већим бројем наслова. На свесредној помоћи у спровођењу овог пројекта, захваљујемо се г-дину Банету, као и пријатељима из Вуковара, без којих не би били у могућности да спроведемо акцију овог типа.

 

Извор: Хо Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ за породицу Филиповић
понедељак, 14 октобар 2013 16:57

Посетили смо и помогли шесточлану породицу Филиповић из Брањева, општина Зворник.
Од наше задње посете  старија ћерка Јована  удала је се и преселила у нови дом, док Миладин и његова супруга и троје деце Предрага 1993, Зорана 1996 и Мила 1998 живе и даље у старој бараци.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Одржана ''Тројка из блока'' у Суботици
понедељак, 14 октобар 2013 16:48

Хуманитарна организација Срби за Србе и удружење ''Равница Српска'' организовали су у суботу 5. октобра такмичење у шутирању тројки ''Тројка из блока'' по први пут у Суботици, у сали ОШ Соња Маринковић. Циљ овог такмичења које је до сада одржано у Београду, Чикагу, Крагујевцу и Новом Саду је прикупљање средстава за изградњу купатила угроженим породицама.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
НОВО ИЗДАЊЕ ЧАСОПИСА "СПОЈИ!": Шта ћемо оставити у наслеђе будућим генерацијама?!
петак, 11 октобар 2013 18:33

У недељу, 7. октобра 2013. лета Господњег, на дан када се у Нишу одржавала централна прослава обележавања 1700 година од Миланског едикта, у Инсбруку је озваничен излазак петог издања  „Информативног и интеграционог часописа Споји!“.

Поводом изласка петог издања часописа „Споји!“ чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, организовали су уз благослов пароха Видослава Вујасина хуманитарни штанд испред Храма, на којем су након Свете Литургије сакупљали добровољне хуманитарне прилоге за социјално угрожене вишечлане српске породице на Балкану.

 

Свако ко је приложио добровољан прилог на поклон је добио једно или више примерака најновијег издања часописа "Споји!", кји носи наслов "ШТА ЋЕМО ОСТАВИТИ У НАСЛЕЂЕ БУДУЋИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА?!" а главна тема је очување српске културне баштине.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Породица Апемпић из Дрињаче
среда, 09 октобар 2013 16:45

Посетили смо и помогли самохрану мајку, Маријану Алемпић из Дрињаче, са два малолетна сина Стефана 1996 и Николу 1996 који иду у трећу годину средње школе.

Отац им је на жалост погинуо у саобраћајној несрећи, у фебруару 2013, напоменимо и то да је преминули Владан, кога су ратни другови звали цвећка, био један од најбољих бораца Вукова са Дрине и да је неколико пута рањаван.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Породица Васиљевић, Крагујевац
недеља, 06 октобар 2013 09:23

Предраг и Светлана Васиљевић су родитељи троје малолетне деце: Филип 12, Анастасија 10 и Лука 5 год. Живе у колективном центру у Крагујевцу, село Трмбас. Избегли су из Метохије, тачније из Ораховца, 2000  год.

У кол. центру немају никаква права, на било какву врсту помоћи, од државе, јер су избегли 2000 и тако бесправно су се уселили. Незапослени су јер једноставно не могу да нађу посао, једино сигурно примање им је дечији додатак.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Отворена фарма коза и оваца у селу Прековцу
четвртак, 03 октобар 2013 16:41

Добротворна организација епархије рашко-призренске ЕУО „Мајка девет Југовића“ је поред прославе славе организације, рођење Пресвете Богородице (у народу позната као Мала Госпојина), имала још један разлог више за славље: отворена је фарма коза и оваца у селу Прековцу. Отварању фарме је претходила Света Литургија коју је служио епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије у манастиру Грачаница, са свештенством и монаштвом у присуству верног народа. У наставку Литургије је пресечен колач и преливено славско жито као знак благодарности Богу, у складу са обичајима православних Срба.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Дрва и школски прибор за Лучиће
четвртак, 03 октобар 2013 16:24

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су претходног викенда породицу Лучић из Чачка коју чине самохрана мајкаСлађана и петоро деце: најстарији син Стефан (18), ћерке Александра (15),Јована (10), Босиљка (9) и најмлађи син Душан (2). Лучиће смо већ раније посетили, а непосредно пре ове посете Слађани и деци смо уплатили средства у износу од 35.100 динара за куповину школског прибора и дрва за огрев.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа