Вести

ИЗЛОЖБА "МОЈЕ ЈАДОВНО" У ЛОНДОНУ
субота, 26 октобар 2013 08:04

Позивамо Вас да нам се придружите на отварању изложбе "Моје Јадовно", у Лондону, у петак, 01. новембра 2013. у 19:00 часова у Дому Епископа Николаја, 89 Lancaster Road, London, W11 1QQ.

Организатори изложбе: Црква светог Саве у Лондону и Удружење грађана "Јадовно 1941." из Бањалуке. Ауторски тим изложбе: Предраг Лозо, Драгослав Илић, Душан Басташић.

 

Прва изложба, 72 године након великог страдања Срба и Јевреја у комплексу логора смрти НДХ Јадовно-Госпић-Паг, наставља свој пут. Изложба које је до сада виђена у: Новом Саду, Београду, Сремским Карловцима и Митровици, Музеју Семберије у Бијељини, у добојском музеју, Деревенти, Броду, Источном Новом Сарајеву, Требињу и Њујорку, биће постављена и у Лондону.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СЗС за Караће и Обачкиће код Зворника
петак, 25 октобар 2013 15:53

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са удружењем "Наши Анђели" из Зворника помогла је почетком октобра седмочлану породицу Караћ и осмочлану породицу Обачкић из околине Зворника. Помоћ се састојала у куповини комбинованог фрижидера и веш машине за Караће, док је Обачкићима купљена веш машина. Укупна вредност достављене помоћи износила је 550 КМ.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Купатило за породицу Јокановић
среда, 23 октобар 2013 14:53

Прошле године смо упознали четворочлану породицу Јокановић, из Брањева општина Зворник, и том приликом дали обећање да ћемо им помоћи и урадити купатило у кући.

С'обзиром да су они млади да имају двоје мале деце, и да су на жалост незапослени, сматрамо да им је наша мала помоћ за изградњу купатила била неопходна. Наши активисти су их недавно посетили и купили потребан материјал: лепак за плочице, фуг масу, туш и вц шољу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Нове књиге за школу код Вуковара
четвртак, 17 октобар 2013 14:52

Протекле недеље успешно је испоручен трећи и последњи пакет одабраних књига ((СПИСАК КЊИГА) за основну школу у Бршадину крај Вуковара. Овај мали пројекат помоћи основцима у Бршадину имао је за циљ опремање школске библиотеке, како би основци у Бршадину имали на располагању одговарајуће књиге и како би наставни програм био употпуњен већим бројем наслова. На свесредној помоћи у спровођењу овог пројекта, захваљујемо се г-дину Банету, као и пријатељима из Вуковара, без којих не би били у могућности да спроведемо акцију овог типа.

 

Извор: Хо Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ за породицу Филиповић
понедељак, 14 октобар 2013 16:57

Посетили смо и помогли шесточлану породицу Филиповић из Брањева, општина Зворник.
Од наше задње посете  старија ћерка Јована  удала је се и преселила у нови дом, док Миладин и његова супруга и троје деце Предрага 1993, Зорана 1996 и Мила 1998 живе и даље у старој бараци.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Одржана ''Тројка из блока'' у Суботици
понедељак, 14 октобар 2013 16:48

Хуманитарна организација Срби за Србе и удружење ''Равница Српска'' организовали су у суботу 5. октобра такмичење у шутирању тројки ''Тројка из блока'' по први пут у Суботици, у сали ОШ Соња Маринковић. Циљ овог такмичења које је до сада одржано у Београду, Чикагу, Крагујевцу и Новом Саду је прикупљање средстава за изградњу купатила угроженим породицама.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
НОВО ИЗДАЊЕ ЧАСОПИСА "СПОЈИ!": Шта ћемо оставити у наслеђе будућим генерацијама?!
петак, 11 октобар 2013 18:33

У недељу, 7. октобра 2013. лета Господњег, на дан када се у Нишу одржавала централна прослава обележавања 1700 година од Миланског едикта, у Инсбруку је озваничен излазак петог издања  „Информативног и интеграционог часописа Споји!“.

Поводом изласка петог издања часописа „Споји!“ чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, организовали су уз благослов пароха Видослава Вујасина хуманитарни штанд испред Храма, на којем су након Свете Литургије сакупљали добровољне хуманитарне прилоге за социјално угрожене вишечлане српске породице на Балкану.

 

Свако ко је приложио добровољан прилог на поклон је добио једно или више примерака најновијег издања часописа "Споји!", кји носи наслов "ШТА ЋЕМО ОСТАВИТИ У НАСЛЕЂЕ БУДУЋИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА?!" а главна тема је очување српске културне баштине.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Породица Апемпић из Дрињаче
среда, 09 октобар 2013 16:45

Посетили смо и помогли самохрану мајку, Маријану Алемпић из Дрињаче, са два малолетна сина Стефана 1996 и Николу 1996 који иду у трећу годину средње школе.

Отац им је на жалост погинуо у саобраћајној несрећи, у фебруару 2013, напоменимо и то да је преминули Владан, кога су ратни другови звали цвећка, био један од најбољих бораца Вукова са Дрине и да је неколико пута рањаван.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Породица Васиљевић, Крагујевац
недеља, 06 октобар 2013 09:23

Предраг и Светлана Васиљевић су родитељи троје малолетне деце: Филип 12, Анастасија 10 и Лука 5 год. Живе у колективном центру у Крагујевцу, село Трмбас. Избегли су из Метохије, тачније из Ораховца, 2000  год.

У кол. центру немају никаква права, на било какву врсту помоћи, од државе, јер су избегли 2000 и тако бесправно су се уселили. Незапослени су јер једноставно не могу да нађу посао, једино сигурно примање им је дечији додатак.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа