Вести

Обиљежавање 200 година Новина сербских
недеља, 18 август 2013 11:04

 

У организацији Србског сабрања „Баштионик“, УГ Јадовно 1941. и СНП „Избор је наш“, у Бањалуци је 14.08.2013. љ.Г. обиљежено 200 година од издавања првог броја „Новина сербских“.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СЗС помогли Марјановиће и Здјеларе
недеља, 18 август 2013 10:57

У уторак 23. јула представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске и Швајцарске обишли су још једном у селу Петрово, у близини Приједора, породице Марјановић (десеторо деце) и  Здјелар (петоро деце). Том приликом је двема породицама уручена добро очувана половна дечија одећа, обућа и играчке које су донирали пријатељи наше организације из Швајцарске. Такође смо обрадовали малишане слаткишима, соковима и воћем. Примили смо речи захвалности двеју мајки хероина, Мире и Милене. Погледајте дечије осмехе, које смо успели овом приликом да усликамо!

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Голијан
четвртак, 15 август 2013 06:49

Наши активисти, почетком месеца  августа, после недавно добијеног апела за помоћ, посетили су и помогли петочлану продицу Голијан.  Јелена и муж имају троје малољетне деце, ћерка Весна  15 година, средњи син Мирко  13 год, и најмлађи син Томислав 7 год. Незапослени су, повремено када искрсне прилика за посао нешто зараде, живе у изнајмљеној кући  у Кракају, (Р.С) општина Зворник, тако да су у тешкој финансијској ситуацији.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СПО(Ј)И по први пут помаже у Врању
понедељак, 12 август 2013 19:21

У понедељак, 29. јула 2013. године, Српска православна омладина Инсбрук –  СПО(Ј)И посетила је Врање са циљем да достави прву донацију породици Стојменовић из села Катун, којој Епархија врањска гради кућу.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Кузмановићима купљена земља
понедељак, 12 август 2013 19:15

У недељу 21. јула чланови Хуманитарне организације Срби за Србе после обиласка породица Стојановић и Маслар, посетили су и породицу Кузмановић. Ову десеточлану породицу са осморо деце посетили смо у фебруару ове године и пошто смо видели да су вредна, радна и поштена породица договор је био да отац Милија нађе нешто од чега би породица могла да живи, а да ми финансирамо пројекат. После 6 месеци Кузмановићи добијају понуду да купе земљу која је близу њихове куће, а на којој би могли да узгајају малине, пошто су до сад то радили на земљи коју су узимали под закуп. Одлучено је да се породици помогне и ова посета је искоришћена да се земља и званично купи по цени од 231.000 динара.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Испоручена помоћ Кељевићима
среда, 31 јул 2013 17:13

У склопу Васкршње акције Хуманитарне организације Срби за Србе посетили смо и породицу Кељевић која живи у близини Зубиног потока на Косову и Метохији. Породицу Кељевић чине отац Горан, мајка Снежа и синови Милан (14), Вељко (12) и најмлађи Милош (5). Планирану помоћ у виду електричног шпорета, фрижидера, кауча, трпезаријског стола, столица и ормара у вредности од 102.910 динара (РАЧУН) испоручени су уз захваљујући велике помоћи ЕХО ''Мајка девет Југовића'' и продавнице ''Кристал ВСА'' из Грачанице.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
посјета србским мајкама херојима
петак, 26 јул 2013 12:17

Активисти Србског сабрања „Баштионик“ посјетили су 23.07. 2013. године старицу Милеву Лазаревић из Власенице, српску херој мајку чија су три сина дала своје животе за стварање Републике Српске.
Том приликом смо мајци Милеви, поносној на своје синове Саву, Станка и Бору, уручили новчану помоћ у износу од 1.000,00 КМ прикупљену у нашој акцији „Будимо људи“, проведеној у Петровском посту.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена помоћ Србима у Крајини
понедељак, 22 јул 2013 18:18

Први део велике Васкршње помоћи српским породицама у Крајини успешно је испоручен у протеклих две недеље уз срдачну и неизмерну помоћ свештенства СПЦ. Планирана помоћ наше организације стигла је до скоро свих породица на Кордуну и Далмацији, тачније до породица: Зимоња, Мраовић, Говоруша, Опачић, Тишма, Баљак, Буљевић, Љубичић, Драгаш, Бјелановић и Огњеновић у укупној вредности од 7.600 евра.

До завршетка акције остале су још две породице за које ћемо ускоро обезебдити пвц прозор и краву. У прилогу и фото галерији погледајте помоћ коју смо обезбедили за Србе у Крајини.

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Народни фронт као решење за излазак из кризе српске опозиције (3. део)
среда, 17 јул 2013 13:56

Бошко Обрадовић
У Народни фронт би требало да уђу и странке, али их нећемо чекати. Националне теме појачаћемо социјалним и економским, јер сви губитници транзиције наши су савезници.


Постоје и бржа решења наших проблема. Прво је да у оквиру неке од следећих тактично-показних вежби коју ће Жандармерија одржати Полиција искористи прилику и присуство највиших државних функционера да их све похапси, по узору на чешку полицију. Отворено смо као Двери позивали снаге безбедности, Војску и Полицију, да заштите уставни поредак Србије и спрече владајући режим да спроводи антиуставне активности по питању Косова и Метохије. Наш позив је и даље отворен.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа