Вести

Народни фронт као решење за излазак из кризе српске опозиције (1. део)
уторак, 09 јул 2013 14:32

Бошко Обрадовић
Када и у Србији сазрели време и свест народа о промени - тада треба да буде делатно спреман Српски општенародни фронт и преузме власт.

 

Први део: Зашто смо доживели пораз?
Први корак у самоосвешћивању свих нас који се сматрамо родољубивом опозицијом владајућем режиму Дачића, Вучића и Динкића, морало би да буде признање да смо доживели пораз и да се наша расцепканост у више колона приближила тачки у којој ће на следећим изборима комплетна патриотска опозиција ако се не буде удружила остати испод цензуса. Поставља се најпре питање како смо дошли у овако незавидну ситуацију?

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Помоћ за изградњу фарме на Космету
уторак, 09 јул 2013 14:20

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је крајем јуна пројекат изградње фарме коза на Косову и Метохији у селу Прековцу недалеко од народне кухиње. Вредност упућене помоћи наше организације износила је 100.000 динара. Пројекат изградње фарме спроводи Епархијска хуманитарна организација "Мајка девет Југовића", која се брине о раду народних кухиња на Косову и Метохији.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Срби за Србе у Херцеговини
уторак, 02 јул 2013 20:24

Протеклог викенда на велико задовољство Хуманитарне организације Срби за Србе, успешно је обављена велика акција посете вишечланим породицама на подручју Херцеговине.  Ако изузмемо реализовани велики пројекат набавке трактора и пратећих машина породици Екмечић који смо спровели почетком 2011. године на подручју Херцеговине, даљих активности од тада није било.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Злочин у Јадовну не смије бити заборављен
недеља, 30 јун 2013 14:22

Јадовно - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић поручио је јучер да Јадовно, као страшно мјесто злочина над више од 40.000 људи, углавном Срба и Јевреја, не смије бити заборављено, преносе агенције.
Ђокић, који је у делегацији Владе Републике Српске присуствовао комеморативном скупу код Шаранове јаме на Велебиту у Хрватској, рекао је да је неопходно да представници власти у оваквим приликама подсјећају на овај стравичан злочин, који се десио под вођством усташког вође Анте Павелића у НДХ.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Фамилија Пјанић Врбашка, петеро дјеце
петак, 28 јун 2013 15:51

Фамилија Пјанић из Врбашке, оштина Градишка, имају петеро дјеце: Бранислав, Драгослав, Зорана, Дарија и Бранкица. Као и све фамилије које помажемо, и Пјанићи се налази у тој ситуацији да им је поред помоћи потребна и лијепа ријеч и подршка од пријатеља и браће.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Изградња купатила за Димитријевиће
среда, 26 јун 2013 16:22

У склопу пројекта ''Тројка из блока'' који за циљ има изградњу 10 купатила за социјално угрожене породице у Србији, Хуманитарна организација Срби за Србе кренула је у реализацију. Дванаесточланој породици Димитријевић из села Јасеново у Рашкој области приводе се крају радови на изградњи купатила. Предходно обезбеђен материјал у вредности од 212.283 динара биће ускоро уграђен у ново купатило, које ће заменити досадашње дрвено корито у којем су се купала бројна деца ове породице.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Подкозарје, помоћ за породицу Бјелић
среда, 26 јун 2013 16:17

Наши активисти  посјетили су породицу Бјелић у Турјаку на Козари. Рајко је током рата напустио очевину и све што је имао у Славонији. Као избеглице нашли су спас и мир у Подкозарском мјесту Турјак. Живи у напуштеној трошној кући са супругом и троје малолетне деце: Жељка (15 г), Слађа (14 г) и Жељко (11 г).

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Успешнa ''Тројка из блока'' у КГ
петак, 21 јун 2013 17:24

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са Покретом Чиста Србија из Крагујевца успешно је организовала хуманитарни турнир у шутирању тројки ''Тројка из блока'' који се у недељу 16. јуна по први пут одржао у Крагујевцу у дворани Гордана Гоца Богојевић у Шумарицама. Преко 80 учесника борило се за победнички трофеј, а најбољи шутер био је Миломир Рајовић.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Врачар, деветеро деце!
четвртак, 20 јун 2013 14:03

Саво и Радмила Врачар имају деветеро деце: Слободан (12 г), Александар (11 г), Оливера (15 г), Оливер (15 г), Жељко (17 г), Веселинка (19 г), Недељка (21 г), Жарко (22 г) и Дарко који је у Приједору у прихватилишту за децу са посебним потребама. Живе у малој кућици крај реке Саве, коју Сава често плави а тако је било и овог прољећа а очекују ускоро нове поплаве.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа