Вести

Стојић победник "Тројке из блока"
петак, 07 јун 2013 15:47

Хуманитарна организација Срби за Србе, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, успешно је организовала 2. по реду хуманитарни турнир у шутирању тројки ''Тројка из блока'', који се одржао 1. јуна у дворишту Основне школе Лаза Костић на Новом Београду. Циљ овог такмичења био је прикупљање финансијских средстава за потребе изградње најмање 10 купатила социјално угроженим породицама у Србији.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
ЈАДОВНИЧКА БРОЈАЊА
четвртак, 23 мај 2013 16:32

Одговоран етички однос према прошлости захтијева опрезност према свакој јавно изговореној ријечи поготово оних који се историјом баве стручно и професионално. Овај кратак осврт, на никада лаку тему броја страдалих, има за циљ  да се укаже  на недавну изјаву господина Драгана Цветковића, вишег кустоса Музеја жртава геноцида, који за загребачке Новости, превише олако и у двије реченице, сублимира да се број жртава комплекса логора смрти НДХ, Госпић-Јадовно-Паг може заокружити на 16 -17 000.

 

 

Опширније: ЈАДОВНО 1941.

AddThis Social Bookmark Button
 
Извјештај: васкршња добротворна акција Будимо људи 2013
субота, 18 мај 2013 13:11

Уз Божију помоћ и учешће добрих људи, завршили смо Васкршњу акцију прикупљања помоћи за угрожене породице бањалучке Епархије.
Помоћ је уз присуство парохијских свештеника и монаштва, уручена у укупно 18 породица на територија општина Дрвар, Челинац, Теслић и Бањалука.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Помоћ петочланој породици Гајић из Лознице
петак, 17 мај 2013 15:31

Након добијеног апела за помоћ, почетком овог месеца, посетили смо породицу  Гајић и уручили им помоћ у храни и одећи.
Ова породица (отац и мајка са троје деце од 16,10 и 4год.) живи у изнајмљеном стану у Лозници, јер су морали да напусте кућу коју су добили у месту Грнчара, која је била у лошем стању, тако да су просто били принуђени да дођу у Лозници и живе као подстанари, како би смањили трошкове путовања деци до школе и назад а олакшали и мајки додатне напоре, јер је пре извесног времена имала здравствених проблема који су је довели и до хирушке интервенције.

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Пролеће код Баловића на Рогозни
недеља, 12 мај 2013 08:13

Пред крај месеца априла чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су шесточлану породицу Баловић са Рогозне код Новог Пазара. Баловићи су се крајем претходне године уселили у нову кућу коју су Срби за Србе изградили и опремили од прикупљених донација широм света.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Миладиновић из Крупња
петак, 10 мај 2013 17:01

Овој породици, која броји девет чланова осим деде и баке, уручили смо овог месеца помоћ у износу од 200.-фр. Новац је искључиво намењен за пољопривредне радове, тј за; орање, семенски кукуруз и вестачко ђубриво, за које треба да издвоје висе од 20'000 .00 дин, што у овом случају и неће моћи да покрије целокупан износ, али у сваком случају од велике је користи, јер ову парцелу су добили од добронамерних људи из комшилука на бесплатно кориштење.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Соба за малу Косовку из Крајине
четвртак, 02 мај 2013 13:19

Протекле недеље успешно је извршена акција Хуманитарне организације Срби за Србе помоћи породици Тепавац из Врела Коренице у Крајини, као својеврсан скромни увод у велику Васкршњу акцију на подручју Крајине која је у припреми. Обзиром да подручје Коренице неће бити предмет предстојеће велике Васкршње акције, одлучили смо се да на овај начин помогнемо породицу Тепавац. Породицу чини самохрана мајка Мира, њена ћерка Косовка (9 год), бака Косовка и деда Душан.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Немањићи Тићино: Породица Радовановић
четвртак, 02 мај 2013 13:12

Једна од породица којој смо  предходних година  помагали је  петочлана породица Радослава (1982) и Мире (1987) Радовановић  из Угљевика (Р.С).  Имају троје мале деце Радиша (8), Славиша (7) и Слађана (4). Родитељи нису запослени, моле Бога да их неко позове да раде, стални посао је веома тешко пронаћи.  Једини сигурни извор прихода је дјечији додатак од 105.-км.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Стигла помоћ за Обрадовиће у Рашкој
среда, 01 мај 2013 16:32

Након молбе пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе из Новог Пазара, упућена је хитна помоћ за четворочлану породицу Обрадовић из села Бањка у општини Рашка у виду две овце и два јагњета која су укупно плаћена 29.000 динара. Обрадовићи су до скоро са своје двоје деце некако успевали да преживе, али након тешке повреде оца породице на левој руци, деца и родитељи су скоро стално гладни.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа