Вести

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве
понедељак, 22 април 2013 13:56

Обраћање држави Србији и српском народу поводом парафирања споразума у Бриселу

У Бриселу је парафиран текст споразума „о принципима нормализације односâ“ између „Београда“ и „Приштине“, што је, свакако, еуфемизам уместо „Србије и Косова", односно између председника Владе Србије и „председника Владе Косова“, иначе лица са потернице коју је расписала Србија. Неотклоњиви је утисак да се ради о потпуном повлачењу институционалног присуства Србије на територији њене јужне покрајине, о успостављању ограничене аутономије српске заједнице на простору северно од моста на Ибру у Косовској Митровици, у оквиру Тачијевог естаблишмента, и, самим тим, о посредном и прећутном, али ипак фактичком признавању постојања система државне власти на Косову и Метохији независног од постојећег државног устројства Србије. Ствар је отежана пристанком државног врха Србије на несметани процес „евроинтеграцијâ“ тачијевског Косова (без помена Метохије, која звучи превише православно и српски, али и без било каквог помињања Србије у том контексту), а нема никакве сумње у то да ће, после плаћања овако високе цене за фамозни „датум о почетку преговора“, и то преговора са непознатим бројем нових услова и са неизвесним исходом, цена за сам евентуални улазак у Европску унију бити и формално признавање „независног Косова“ од стране Србије и њена обавеза да не омета добијање столице „Косова“ у Уједињеним нацијама.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прослеђена помоћ за малу Љубицу
понедељак, 22 април 2013 13:50

Донатори Хуманитарне организације Срби за Србе уплатили су у претходним данима новчану помоћ за потребе операције срца мале Љубице Адамић, па смо сходно томе донације у укупној вредности од 10.000 динара проследили на наменски динарски рачун. Прикупљање средстава је при крају, и надамо се да ће се операција срца ускоро обавити у Бечу.

Више информација о самој акцији погледајте ОВДЕ.

AddThis Social Bookmark Button
 
Моје Јадовно у Њујорку
недеља, 21 април 2013 05:50

Дан сјећања на Јасеновачке жртве, обиљежава се у недељу 21. априла у Њујорку, дванаесту годину за редом. Као и претходних година, комеморативни скуп ће бити одржан у Меморијалном комплексу у Бруклину, посвећеном сјећању на Холокауст.

Овај Парк сјећања, подигнут је давне 1985. године, а од 17. априла 2005. у њему се налази и Споменик Јасеновачким жртвама. Ово Спомен обиљежје, подигнуто је захваљујући великом ентузијазму и залагању господина Бари Литучи Дамјановића, предсједника Института за истраживање Јасеновца (Jasenovac research Institute, JRI).

Већ неколико година заредом, градоначелник Њујорка проглашава 22. април “Даном Јасеновца у Њујорку”.

 

Опширније: ЈАДОВНО 1941.

AddThis Social Bookmark Button
 
Купатило за Ћетковиће на Мајевици
четвртак, 18 април 2013 19:02

Са првим данима лепог времена на Мајевици настављени су радови на изградњи куће за шесточлану породицу Ћетковић из села Пељаве у општини Лопаре (Република Српска). Следећа фаза радова на кући предвидела је изградњу купатила и увођење воде у дом Ћетковића у укупној вредности од 3.200 евра (око 6.500КМ). Водоинсталатери су поставили цеви које иду у зид, електричар завршио инсталације, зидари малтерисање и бетонирање.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Крава "Шаруља" за породицу Мијатовић
четвртак, 18 април 2013 18:56

Активисти хуманитарне организације Немањићи-тићино, посетили су десеточлану породицу Мијатовић  из села Мезграје код Угљевика. Упознали смо их почетком године, осмеро дивне дечице, пет синова и три кћери, једно другом до увета, оставили су на наше активисте прелеп утисак.

 

Опширније: Немњићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ за Клисуре и Ћоде у Р. Српској
уторак, 16 април 2013 16:07

Почетком априла чланови Хуманитарне организације Срби за Србе са Пала, посетили су и помогли две вишечлане породице. У месту Чајниче упознали смо се са седмочланом породицом Клисуре, коју смо овом приликом помогли са пакетом основних животних намирница и хигијеном. Друга породица коју смо обишли и помогли су наши стари познаници породица Ћодо са Пала. Њима је овом приликом уручен такође пакет основних животних намирница и хигијене. У овој акцији утрошено је 550 КМ.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
4. годишњица оснивања СПО(Ј)И
петак, 12 април 2013 17:02

На данашњи дан пре тачно 4 година, на православни празник Цвети, деветорица оснивача Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И добили су од Епископа средњоевропског господина Константина благослов за оснивање омладинске организације у српској православној Цркви у Инсбруку!

Четврта годишњица оснивања Омладинске организације СПО(Ј)И биће обележена пререзањем славског колача у недељу, 28. априла 2013. године на Цвети у Цркви у Инсбруку!

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Стигла приколица код Мијатовића
петак, 12 април 2013 16:53

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су у суботу 6. априла дванаесточлану породицу Мијатовић из села Мачвански Метковић у близини Шапца. Том приликом, уручена је нова помоћ за ову вредну породицу у виду приколице за трактор и прскалице, пестицида, хербицида, семена кромпира и лубенице у укупној вредности од 183.000 динара.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
ЈАВНИ АПЕЛ ДРЖАВНОМ РУКОВОДСТВУ СРБИЈЕ
субота, 06 април 2013 15:21

Господину Томиславу Николићу,
Председнику Србије

Господину Ивици Дачићу,
Председнику Владе Србије

Господину Александру Вучићу,
првом Потпредседнику Владе Србије

Београд

Уважени господине Председниче,

уважени господине Председниче Владе,

уважени господине први Потпредседниче Владе,

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа