Вести

Бошко Обрадовић - 18 минута болне али спасоносне истине
понедељак, 22 април 2013 14:30

AddThis Social Bookmark Button
 
Саопштење за јавност Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве
понедељак, 22 април 2013 13:56

Обраћање држави Србији и српском народу поводом парафирања споразума у Бриселу

У Бриселу је парафиран текст споразума „о принципима нормализације односâ“ између „Београда“ и „Приштине“, што је, свакако, еуфемизам уместо „Србије и Косова", односно између председника Владе Србије и „председника Владе Косова“, иначе лица са потернице коју је расписала Србија. Неотклоњиви је утисак да се ради о потпуном повлачењу институционалног присуства Србије на територији њене јужне покрајине, о успостављању ограничене аутономије српске заједнице на простору северно од моста на Ибру у Косовској Митровици, у оквиру Тачијевог естаблишмента, и, самим тим, о посредном и прећутном, али ипак фактичком признавању постојања система државне власти на Косову и Метохији независног од постојећег државног устројства Србије. Ствар је отежана пристанком државног врха Србије на несметани процес „евроинтеграцијâ“ тачијевског Косова (без помена Метохије, која звучи превише православно и српски, али и без било каквог помињања Србије у том контексту), а нема никакве сумње у то да ће, после плаћања овако високе цене за фамозни „датум о почетку преговора“, и то преговора са непознатим бројем нових услова и са неизвесним исходом, цена за сам евентуални улазак у Европску унију бити и формално признавање „независног Косова“ од стране Србије и њена обавеза да не омета добијање столице „Косова“ у Уједињеним нацијама.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прослеђена помоћ за малу Љубицу
понедељак, 22 април 2013 13:50

Донатори Хуманитарне организације Срби за Србе уплатили су у претходним данима новчану помоћ за потребе операције срца мале Љубице Адамић, па смо сходно томе донације у укупној вредности од 10.000 динара проследили на наменски динарски рачун. Прикупљање средстава је при крају, и надамо се да ће се операција срца ускоро обавити у Бечу.

Више информација о самој акцији погледајте ОВДЕ.

AddThis Social Bookmark Button
 
Моје Јадовно у Њујорку
недеља, 21 април 2013 05:50

Дан сјећања на Јасеновачке жртве, обиљежава се у недељу 21. априла у Њујорку, дванаесту годину за редом. Као и претходних година, комеморативни скуп ће бити одржан у Меморијалном комплексу у Бруклину, посвећеном сјећању на Холокауст.

Овај Парк сјећања, подигнут је давне 1985. године, а од 17. априла 2005. у њему се налази и Споменик Јасеновачким жртвама. Ово Спомен обиљежје, подигнуто је захваљујући великом ентузијазму и залагању господина Бари Литучи Дамјановића, предсједника Института за истраживање Јасеновца (Jasenovac research Institute, JRI).

Већ неколико година заредом, градоначелник Њујорка проглашава 22. април “Даном Јасеновца у Њујорку”.

 

Опширније: ЈАДОВНО 1941.

AddThis Social Bookmark Button
 
Купатило за Ћетковиће на Мајевици
четвртак, 18 април 2013 19:02

Са првим данима лепог времена на Мајевици настављени су радови на изградњи куће за шесточлану породицу Ћетковић из села Пељаве у општини Лопаре (Република Српска). Следећа фаза радова на кући предвидела је изградњу купатила и увођење воде у дом Ћетковића у укупној вредности од 3.200 евра (око 6.500КМ). Водоинсталатери су поставили цеви које иду у зид, електричар завршио инсталације, зидари малтерисање и бетонирање.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Крава "Шаруља" за породицу Мијатовић
четвртак, 18 април 2013 18:56

Активисти хуманитарне организације Немањићи-тићино, посетили су десеточлану породицу Мијатовић  из села Мезграје код Угљевика. Упознали смо их почетком године, осмеро дивне дечице, пет синова и три кћери, једно другом до увета, оставили су на наше активисте прелеп утисак.

 

Опширније: Немњићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ за Клисуре и Ћоде у Р. Српској
уторак, 16 април 2013 16:07

Почетком априла чланови Хуманитарне организације Срби за Србе са Пала, посетили су и помогли две вишечлане породице. У месту Чајниче упознали смо се са седмочланом породицом Клисуре, коју смо овом приликом помогли са пакетом основних животних намирница и хигијеном. Друга породица коју смо обишли и помогли су наши стари познаници породица Ћодо са Пала. Њима је овом приликом уручен такође пакет основних животних намирница и хигијене. У овој акцији утрошено је 550 КМ.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
4. годишњица оснивања СПО(Ј)И
петак, 12 април 2013 17:02

На данашњи дан пре тачно 4 година, на православни празник Цвети, деветорица оснивача Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И добили су од Епископа средњоевропског господина Константина благослов за оснивање омладинске организације у српској православној Цркви у Инсбруку!

Четврта годишњица оснивања Омладинске организације СПО(Ј)И биће обележена пререзањем славског колача у недељу, 28. априла 2013. године на Цвети у Цркви у Инсбруку!

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Стигла приколица код Мијатовића
петак, 12 април 2013 16:53

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су у суботу 6. априла дванаесточлану породицу Мијатовић из села Мачвански Метковић у близини Шапца. Том приликом, уручена је нова помоћ за ову вредну породицу у виду приколице за трактор и прскалице, пестицида, хербицида, семена кромпира и лубенице у укупној вредности од 183.000 динара.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа