Вести

ЈАВНИ АПЕЛ ДРЖАВНОМ РУКОВОДСТВУ СРБИЈЕ
субота, 06 април 2013 15:21

Господину Томиславу Николићу,
Председнику Србије

Господину Ивици Дачићу,
Председнику Владе Србије

Господину Александру Вучићу,
првом Потпредседнику Владе Србије

Београд

Уважени господине Председниче,

уважени господине Председниче Владе,

уважени господине први Потпредседниче Владе,

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Стипендија за школовање Маријани
четвртак, 04 април 2013 08:46

Активисти хуманитарне организације Немањићи-тићино посетили су породицу, самохране мајке четверо деце, Жељке Раконица из Угљевика и том приликом  уручили нових 300.- евра за школовања Маријане за месеце април, мај и јун. Жељка је била на послу а Маријана у школи па смо новац уручили  млађем брату  Цвијетину.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Борба за Тијанино срце
среда, 03 април 2013 05:33

Осмогодишњој Тијани Огњановић хитно потребна новчана помоћ за трансплантацију срца на клиници у Хјустону. После преговора са клиником, цена операције спуштена, па је за депозит потребно још 50.000 долара. Укупно недостаје још око 200.000 долара.

Породица Огњеновић води борбу за живот осмогодишње Тијане која болује од рестриктивне кардиомиопатије и којој је потребна трансплантација срца.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена помоћ Србима на КиМ
среда, 03 април 2013 05:21

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила још једну Божићну акцију помоћи српском народу на подручју јужне српске покрајне - Косова и Метохије. У сарадњи са нашим пријатељима из организације ''Мајка девет Југовића'' из Грачанице, хуманитарна помоћ организације Срби за Србе у вредности од 800.000 динара је у протеклих месец дана испоручена свима породицама на кућну адресу.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Десеточлана породица Милошевић - Алексинац
недеља, 31 март 2013 05:19

Активисти наше организације су  посетили десеточлану породицу Милошевић из села Доњи Адровац код Алексинца. Породица Милошевић је 1999 г. избегла  са Косова и Метохије имају осморо деце и баве се узгојем свиња, како би преживели, јер не могу да се запосле а мала помоћ од  државе није довољна.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Посета и помоћ за четири породице
петак, 29 март 2013 17:07

У петак 22. марта, чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су и помогли четири вишечлане породице и то Марјановиће из Горњег Милановца (седморо деце), Ристановиће из Пријевора код Чачка (троје деце), Жуниће из Чачка (десеторо деце) и Лазаревиће из околине Лазаревца са четворо деце. Приликом посете породицама уручена је помоћ у виду основних животних потребштина, одеће и обуће.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Срби за Србе на Косову и Метохији
уторак, 26 март 2013 15:57

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда и Новог Сада боравили су протеклог викенда 16. и 17. марта (фото галерија) на Косову и Метохији у склопу обележавања девет година од стравичног погрома српског народа у којем је убијено 19, протерано преко 4.000 људи, уништено 35 манастира и цркава као и неколико десетина гробова и кућа. Приликом посете угроженом селу Бањска испоручена је помоћ у пакетима хране за пет породица које су биле погођени поплавама.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС вече палачинки у Вецикону
субота, 16 март 2013 16:51

Културно уметничко друштво Никола Тесла је 23. фебруара у швајцарском граду Вецикону уступило Хуманитарној оргнизацији Срби за Србе своје просторије, где је одржано сада већ познато вече палачинки. Као и увек окупили се наши драги пријатељи, који нас већ дуго прате и подржавају у добротворном раду. Те вечери су нам се такође придружили српски писци који живе у Швајцарској и била је представљена поезија Латинке Ђорђевић. Вече је протекло у лепој атмосфери и уз дружење скупљено је 900 франака.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Мијић Никола – Пилица Р.С
субота, 16 март 2013 16:46

Поштовани пријатељи,

на велику радост, пре свега родитеља малог Николе, наравно и свих нас, који су видно срећнији после изведене операције услед обољења од целебрарне парализе, обавеставамо вас, да је наш штићеник Никола, (види акцију из месеца октобра 2012), успешно прошао исту и да се боље осећа, сада се налази на постоперативној терапији у Бањи Ковиљачи, и како сами наши активисти кажу, који су били у посети, у много бољем здравственом стању се, сада налази, и да има позитивног помака у лечењу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа