Вести

Отварање изложбе МОЈЕ ЈАДОВНО у Београду
субота, 09 фебруар 2013 14:12

Прва изложба, 72 године након великог страдања Срба и Јевреја у комплексу логора смрти НДХ Јадовно-Госпић-Паг, отворена је 7.2.2013. у Руском Дому у Београду. Посјетиоци изложбе, за које претпостављамо да знају мало или готово ништа о величини и  бруталности злочина у овом комплексу логора, добиће прилику да се упознају са свим значајним аспектима јадовничког страдања Срба и Јевреја. Ова изложба поред информативно-изложбеног карактера има и истраживачки карактер у обиму у којем је то методолошки могуће у раду са оваквом врстом историјских извора и истовремено је путоказ како се уопштено са визуелног становишта приступа меморијализацији значајних догађаја, који карактерно одређују идентитетско-судбинске детерминанте једног колективитета.

Изложба "Моје Јадовно" биће постављена у Руском дому до 14. фебруара.

 

 

Извор: ЈАДОВНО 1941.

AddThis Social Bookmark Button
 
СПО(Ј)И на представљању природних лепота и кулинарских умећа Србије у Салцбургу
петак, 08 фебруар 2013 15:25

У суботу, 2. фебруара 2013. године чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И су учествовали на међународном представљању природних лепота и кулинарских умећа Србије у Салцбургу.


На позив организаторке, госпође Ђује Тешановић-Бећиревић, чланице Управног одбора Радничке коморе Салцбурга, чланови СПО(Ј)И су учествовали на манифестацији под називом „Interkulturelles Frühstück mit Serbien“ (Интеркултурални доручак са Србијом).

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Симић - Брањево
петак, 08 фебруар 2013 15:16

Неколико породица, којима смо током прошле године помагали, са Брањеву говорило нам је о тешкој несрећи која је задесила породицу Симић. Приликом задњих акција на Брањеву одлучили смо да их посетимо и уручимо помоћ.  Самохрана мајка Перса са двоје деце школског узраста од 14 и 16 год. преживљава, само они зају како, без икаквих примања и са великим дуговима.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС посетили породицу у Херцеговини
петак, 08 фебруар 2013 15:11

Огранку Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске прикључио се нови члан који ће, ако Бог да, покривати акције организације у Херцеговини. Сви смо јако срећни и поносни што је то управо дијете чију смо породицу раније помогли куповином трактора и тракторских прикључака. Бојан Екмечић је, заједно са својим оцем Миладином, на Богојављење 19. јануара обишао српску повратничку петочлану породицу Пудар из мјеста Буна код Мостара која, као и многи у том подручју, покушава опстати на свом.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Подршка младој породици Јокановић са Брањева Р.С
четвртак, 31 јануар 2013 15:09

У току овог месеца имали смо прилику да обиђемо и упознамо, веома младу породицу Јокановић од којих најмлађи члан има само годину а друго дете две године. Овај млади брачни пар, муж који има 20 год. и његова жена са 18 год. савио је своје'' гнездо'', у једнособној кућици на Брањеву Р.С. Радећи на грађевини у дневницама успели су колико су могли (види фото), стим што им недостаје и једно прикладно купатило.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Божићна акција на Косову и Метохији
четвртак, 31 јануар 2013 15:03

Нова Божићна акција посете и помоћи српским породицама на Косову и Метохији спроведена је на Богојављање, у суботу 19. јануара. Напета ситуација на југу Србије, повећане тензије и све учесталије претње на рачун српског народа нису поколебале чланове Хуманитарне организације Срби за Србе, који су и поред свега стигли у великом броју на најсветије парче наше земље и том приликом успешно обишли десет породица и упознали се са њиховим текућим потребама и проблемима.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Божићни поклон за Мијатовиће
уторак, 29 јануар 2013 05:15

После кише увек дође сунце, па чак и у селу Мачвански Метковић. На Богојављање, 19. јануара најмлађи чланови дванаесточлане породице Мијатовић коначно су могли са одушевљењем да дочекају свој Божићни поклон Хуманитарне организације Срби за Србе - трактор ИМТ 539, чији је долазак прекинуо на кратко свечани породични ручак.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Радостан Божић за породицу Милошевић
понедељак, 28 јануар 2013 16:50

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Ниша у традицоналној Божићној акцији помогли су десеточлану породицу Милошевић куповином четири крмаче у вредности од 104.000 динара, као и материјалом за обнову и проширење штале у вредности од 96.015 динара. Породица Милошевић живи у селу Доњи Адровац недалеко од Алексинца.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Божићна акција у Републици Српској
понедељак, 28 јануар 2013 16:44

У склопу велике Божићне акције коју спроводи наша организација помогнуте су и три породице из Републике Српске и то породица Кесар са деветоро дјеце, породица Здјелар са петоро дјеце и породица Марјановић са десеторо дјеце. Породице смо помагали у више наврата у ранијем периоду, а и током Божићне акције прошле године, тако да смо се овај пут одлучили да породицама обезбједимо најосновније намирнице у виду брашна, уља, соли и шећера.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа