Вести

Божићна акција у Републици Српској
понедељак, 28 јануар 2013 16:44

У склопу велике Божићне акције коју спроводи наша организација помогнуте су и три породице из Републике Српске и то породица Кесар са деветоро дјеце, породица Здјелар са петоро дјеце и породица Марјановић са десеторо дјеце. Породице смо помагали у више наврата у ранијем периоду, а и током Божићне акције прошле године, тако да смо се овај пут одлучили да породицама обезбједимо најосновније намирнице у виду брашна, уља, соли и шећера.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Ћирилица у сваки српски дом
среда, 23 јануар 2013 16:35

Српско друштво Задужбина у својим настојањима за очување ћирилице као јединог писма српског језика, организује акцију поделе плаката са Азбуком под називом "Ћирилица у сваки српски дом".


Ова акција је покренута као један од многих видова борбе нашег друштва за очување ћирилице од заборава код наших људи у расејању, али пре свега код деце и омладине која је све подложнија асимилацији и њеним негативним утицајима и која у великој већини случајева нема ни најосновније знање матерњег језика. У том смислу, наше друштво је израдило пригодне плакате за учење ћирилице. Плакат је обликован тако, да сваки појединац може самостално да се учи штампана и писана ћирилићна слова, а може да послужи и као средство за помоћ родитељима који своју децу уче српски језик и ћирилицу. Уједно се надамо да ће плакати бити подстицај за учење ћирилице свих оних који је још не знају.

 

Плакати су бесплатни, а подела ће се вршити на Савиндан 27. (14.) јануара, испред храма Св. Ћирила и Методија у Љубљани, као и испред цркве у Постојни и цркве у Крању. За додатне информације можете да нам се обратите путем е-поште: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Ћирилица у сваки српски дом!

AddThis Social Bookmark Button
 
СПО(Ј)И помаже дому у Стамници
среда, 23 јануар 2013 07:42

У четвртак, 17. јануара 2013. године, представници СПО(Ј)И у Србији, проследили су и уручили хуманитарну помоћ осам пакета гардеробе у вредности од 620 евра установи за неговање лица ометених у развоју која се налази у селу Стамници, недалеко од Петровца на Млави. Представници установе су у току срдачног пријема захвалили на указаној подршци. Становници дома нису показали ништа мање одушевљење, мада је њима можда и више значила сама пажња која им је указана, чињеница да се и њих неко сетио онда када им је већина људи окренула леђа.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Сикимић, наставак помоћ у материјалу за дом
среда, 23 јануар 2013 07:38

У периоду годишњих одмора, наши активисти, између осталог, обишли су и породицу Сикимић из Каракаја, да би се лично уверили на извођењу грађевинских радова и самим тим исплатили исте, који су износили 1383.-КМ, може се рећи да је кућа готово спремна за усељење.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС помогли породице у Београду
уторак, 22 јануар 2013 12:33

Током протекле недеље Хуманитарна организација Срби за Србе је у оквиру велике Божићне акције помогла две породице у Београду – Марковиће и Радосављевиће. Најпре су чланови организације у среду 16. јануара обишли седмочлану породицу Марковић из Земуна и све укућане обрадовали пакетом основних животних намирница и већом количином средстава за хигијену.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Божићна СЗС акција код Јовановића
уторак, 22 јануар 2013 12:28

У првој недељи јануара 2013. године поново смо обишли нама већ добро позната и увек насмејана лица породице Јовановић из Сремске Каменице . Сиромаштво и немаштина нису заобишли ни ову вишечлану породицу, али то за њих није разлог за лоше расположење и тугу. У склопу велике Божићне акције, за породицу Јовановић обезбеђена су улазна врата (17.400 дин.), веш машина (26.991 дин.), али и, захваљујући ангажовању наших пријатеља, пакетићи за најмлађе.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Завршене акције на северу Македоније
недеља, 20 јануар 2013 15:11

У протеклих неколико месеци, споро, али сигурно, довршена је акција помоћи породицама из БЈР Македоније (Старе Србије) које су наши активисти посетили почетком јануара и испланирали помоћ која је испоручена уз помоћ пријатеља организације из Куманова. Конкретна помоћ дошла је до породица Николић из Старог Нагоричана, Трајковић из Табановаца и Ђорђевић из истог места.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Двери траже оставку Владе Србије и ванредне парламентарне изборе
субота, 19 јануар 2013 07:16

Владајућа коалиција на ванредне парламентарне изборе треба да изађе у предизборној коалицији са Хашимом Тачијем и објасни грађанима Србије зашто је признала тзв. "Косово".


 

После новог договора Владе Републике Србије са Хашимом Тачијем и Кетрин Ештон у Бриселу о наплати царина на административним прелазима ка северном делу Косова и Метохије од којих је Влада Србије – сада је то свакоме јасно - направила границу, Покрет Српске Двери тражи оставку комплетне Владе Србије и предлаже да своју нову косовску политику кандидују на ванредним парламентарним изборима. Владајућа коалиција на ванредне парламентарне изборе треба да изађе у предизборној коалицији са Хашимом Тачијем и објасни грађанима Србије зашто је признала тзв. независно Косово.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Нова помоћ за Видаковиће
субота, 19 јануар 2013 07:09

За време Божићњег одмора наши активисти посетили су породицу  Анђелка и Душанке Видаковић и њихове четверо деце: Јелена 1995, Зорица 2000, Ружица 2001 и Светозар 2003 из Грбаваца, општина Зворник. Упознали смо их прошле године и  у неколико акција, за Божић 2012 и у месецу  отобру 2012, изградили смо им купатило и куповали храну.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа