Вести

Добротворна божићна акција "Будимо људи"
петак, 28 децембар 2012 16:13

Чланови Србског сабрања "Баштионик", заједно са ученицима Основне школе "Бранко Радичевић", у сриједу 26.12.2012. године у мегамаркету "Темпо", организовали су добротворну божићну акцију "Будимо људи". Циљ акције је прикупљање помоћи за материјално угрожене породице са више дјеце и повезивање оних који дају са онима који примају помоћ, у једну, добрим дијелом повезану заједницу.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Ново купатило за Тодоровиће
уторак, 25 децембар 2012 15:55

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке у недељу 16. децембра. Након прве посете овој породици у октобру, организација је обезбедила два нова кревета на спрат за децу (46.000 дин.), материјал за изолацију дела куће као и комплетан материјал за изградњу купатила (162.000 дин.) коју је самостално урадио отац породице Ратко.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Пластеник за Стојановиће из Јагодине
субота, 22 децембар 2012 10:29

У недељу, 16. децембра 2012. године, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су једанаесточлану породицу Стојановић из Винораче код Јагодине коју чине отац Горан, мајка Јасмина, њихово седморо деце и Горанови родитељи. Како смо и најавили приликом претходне посете, овој вредној породици смо обезбедили пластеник у вредности од 405.000 динара. Пластеник (30х8 метара, с поцинкованим цевима и антикапајућом спољашњом и унутрашњом фолијом) задовољава највише стандарде у пољопривредној производњи, па се надамо да ће и принос из пластеника бити добар и да ће ова породица моћи да живи од свог рада још боље него што живи сад.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ Јешићима за хладне зимске дане
понедељак, 17 децембар 2012 16:55

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе су у суботу 8. децембра послали помоћ у виду 3 пара ципела, 3 јакне и 2 бруфена у сирупу најмлађим члановима осмочлане породице Јешић из Пријепоља. Надамо се да ће ова врста донације, чија је укупна вредност 11.350 динара, помоћи младим Јешићима да лакше преброде хладне зимске дане. Захваљујемо се још једном нашим пријатељима из Аустрије – Николи А. и Ивани П. који су недавно, управо за помоћ овој породици, донирали 100 евра.

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Хуманитарна акција "Косовски божури"
понедељак, 17 децембар 2012 16:49

Поводом 100. годишњице од завршетка Првог Балканског рата и ослобађања старе Србије, Фудбалски клуб „ОФК Бачинци“ и СПЦО Бачинци у сарадњи са Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“ организовали су хуманитарну акцију под називом „Косовски божури“. Сам назив акције открива и њен циљ – прикупљање помоћи за народ и Народне кухиње на Косову и Метохији. Акција је стартовала 20. oктобра на стадиону „Ћирин рит“, где је организовано двочасовно прикупљање помоћи. Сутрадан је настављена.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Донација за дом здравља у Зворнику
понедељак, 10 децембар 2012 16:40

Настављамо  успешну  сарадња са фирмом  "Roll-Star" из Сементине који су нам, други пут у овој години, донирали  велику количину робе за инвалиде. Овога  пута добили смо  пет инвалидских колица, велику количину резервних точкова, двоје штаке, неколико помагала  и пет колица за шетњу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Испорука преостале помоћи у Крајини
недеља, 09 децембар 2012 15:09

Након завршене удружене акције посете и помоћи српским породицама у Крајини коју смо обавили септембра месеца, са задовољством можемо рећи да је у протеклих неколико недеља акција завршена у потпуности набавком и испоруком свих потребних ствари које су планиране као помоћ породицама које смо обишли. Речи захвалности које су пренете свим донаторима и члановима наше организације од стране помогнутих породица, дају нам подстрек да још истрајније радимо на помоћи нашим породицама широм Крајине и да уложеним трудом омогућимо квалитетнији живот повратничким породицама и сигурнију будућност њиховој деци.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Баловићи усељени у своју нову кућу!
субота, 08 децембар 2012 16:58

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила свој највећи пројекат - изградња нове породичне куће за шесточлану породицу Баловић из села Рајетиће код Новог Пазара. Током протеклих осам месеци, организација ''Срби за Србе'' је у сарадњи са Српским културним друштвом из Женеве и Хуманитарном организацијом ''Стара Рашка'' из Београда финасирала изградњу ове куће у укупној вредности од 17.620 евра, која се стицајем околности налази у копненој зони безбедности, или у тзв. линији раздвајања између централне Србије и Косова и Метохије.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Предавање проф. др Рорбаха на промоцији најновијег издања часопоиса „Споји!“ у Инсбруку
петак, 07 децембар 2012 15:46

 

У суботу, 24. новембра 2012. године, на дан Светог краља Стефана Дечанског у Инсбруку је у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И уз пријатељску подршку КУД-а „Острог“ одржано предавање проф. др Волфганга Рорбаха у оквиру промоције најновијег издања Информативног и интеграционог часописа „Споји!“, иначе, првог српског омладинског часописа у Аустрији и Швајцарској.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа