Вести

ЈУГОСЛАВИЈА АПРИЛ 1941 – СЕПТЕМБАР 1943
уторак, 04 децембар 2012 15:07

Обавештавамо вас да је из штампе изашла најновија књига чији је аутор Мила Михајловић, ЈУГОСЛАВИЈА АПРИЛ 1941 – СЕПТЕМБАР 1943.

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Вече донаторских палачинки у Вецикону
уторак, 04 децембар 2012 15:02

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске организовали су у суботу 24. новембра, у просторијама клуба Никола Тесла, познато вече донаторских палачинки. Време је заиста брзо прошло кроз разговор, пријатно дружење и упознавање присутних са радом организације.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС помаже у изградњи дома Вулићима
петак, 30 новембар 2012 11:32

Хуманитарнa организацијa Срби за Србе наставља да помаже осмочланој породици Вулић из Остружнице у изградњи породичне куће коју је отац Небојша самостално започео. Како би убрзала основне радове пре зиме и хладних дана, организација је већ почетком октобра извршила набавку грађевинског материјала (шљунак, цемент, гашени креч) у укупној вредности од 58.691 динара.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Време је за одговорност свих политичара и НВО сарадника Хага!
четвртак, 29 новембар 2012 11:56

Двери састављају списак одговорних држављана Србије у случају „хашка издаја“ и он ће бити доступан јавности наредних дана.


Покрет Двери позива на одговорност све хашке лобисте у Србији, почев од политичара, западних агентских тзв. НВО организација, до медијских кућа које је овај накарадни трибунал инсталирао у Србији.

 

Двери знају да је Србија тренутно окупирана, да њоме владају западни агенти уз подршку бескичмених политичких чанколизаца и шићарџија.

 

Двери састављају списак одговорних држављана Србије у случају „хашка издаја“ и он ће  бити доступан јавности наредних дана. Сви они ће пред лицем правде одговарати за националну велеиздају.

 

После данашње монструозне одлуке хашког суда да се ослободи осведочени злочинац Рамуш Харадинај, Српске Двери захтевају да се по хитном поступку:

 

1.донесе уредба о хитном и безусловном прекиду сарадње са хашким судом;


2. да се сви хашки чиновиници протерају из Србије;


3. да сви политичари, невладине организације и појединци који су сарађивали са овом злочиначком институцијом одговарају за дело националне велеиздаје.

 

Информативна служба Двери

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Породици Сикимић помоћ у материјалу за дом
четвртак, 29 новембар 2012 07:43

Прошли месец упознали смо петочлану породицу Сикимић из Каракаја, уручили смо им скромну помоћ у храни и намерницама, обећали смо да ћемо их убрзо поново посетити и донети нову помоћ. Наши активисти, који су били на одмору у родном крају, одвојили су време и посетили Сикимиће.

На задњем састанку смо одлучили да им помогнемо и купимо потребан материјал за сређивање дома, у који би се пре зиме могли уселити. У међувремену смо се чули са Славољубом и договорили да  припреми списак потребног материјала.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Прелепо "Крајишко вече" у Устеру
четвртак, 29 новембар 2012 07:34

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске су у суботу 17. новембра посетили забаву "Крајишко вече". Домаћини ове незаборавне забаве били су Мишко Кораћ и Гордана Крајишник. За одличну атмосферу били су задужени Ласте Врбање, Гордан Крајишник, Жаре и Гоци, као и певачица Ћана. Такође су фолклораши КУД-ова "Коло Баден" и "Божур Етвил ам Зе" својим наступима улепшали забаву. И те вечери смо искористили прилику да упознамо људе о досадашњем раду и продавали наше познате мајице.

 

Укупан пролог од донација и продаје био је 260 франака.

Захваљујемо се овом приликом свима који су дали свој допринос, а посебно се захваљујемо организаторима господину Гордану Крајишнику и господину Мишку Кораћу на овој предивној забави.

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Помажемо колико можемо
недеља, 25 новембар 2012 10:43

Ових дана навршило се три године од постојања и хуманитарног рада организације "Немањићи" из Тићина која је настала 2009. године. Идеја се родила међу групом младих људи који живе и раде у кантону Тићино, а који су претходно учествовали у многим хуманитарним акцијама помоћи српском народу у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

 

- Помажемо колико можемо, али од свег срца, трудимо се да равноправно поделимо помоћ тамо где је она најпотребнија, основани смо са циљем пружања помоћи и то у прикупљању новца, одеће и осталог потребног материјала, деца су нам на првом месту као и вишечлане породице које су сиромашне и које једва преживљавају - кажу чланови удружења "Немањићи"и објашњавају да то раде из велике жеље да се помогне угроженом српским породицама, којих је нажалост сваки дан све више.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српски ентитет у Босни и Херцеговини - 20 година Републике Српске
субота, 24 новембар 2012 14:52

У Инсбруку је у суботу, 17. новембра 2012. године у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И одржано последње предавање на немачком језику за 2012. годину, на тему „Српски ентитет у Босни и Херцеговини - 20 година Републике Српске“.

 

Предавање је одржано у познатом кафеу Кацунг (Katzung) у Старом граду у Инсбруку, а предавач је био Марко Милорадовић, студент Правног факултета Универзитета у Инсбруку и један од првих чланова Омладинске организације СПО(Ј)И.

 

Предавању је присуствовао значајан број гостију, међу којима су претежно били Аустријанци и Срби. Испред града Инсбрука присуствовао је мр Герхард Фриц, председник Скупштине града Инсбрука, а испред Заједнице Срба у Тиролу, председник те кровне организације, господин Гостимир Марић.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Када ће Срби научити лекцију Запада?
субота, 17 новембар 2012 14:43

 

Поводом последње одлуке Хашке инквизиције можемо рећи да Срби још увек нису научили лекцију Запада...

 

Да, десило се очекивано.

Пред тзв. Хашким трибуналом ослобођени су хрватски ратни злочинци Маркача и Готовина. Ово представља изненађење само за оне који имају потпуно одсуство разума и слепо су одбијали да прихвате шта је улога хашке инквизиције, као и за лицемерне српске политичаре који су претходних 12 година све чинили да се овакве ствари дешавају, а сада се не могу начудити оваквој одлуци.

 

Као што знамо, пре ових злочинаца, Хаг је ослободио шиптарског ратног злочинца Рамуша Харадинаја.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа