Вести

Када ће Срби научити лекцију Запада?
субота, 17 новембар 2012 14:43

 

Поводом последње одлуке Хашке инквизиције можемо рећи да Срби још увек нису научили лекцију Запада...

 

Да, десило се очекивано.

Пред тзв. Хашким трибуналом ослобођени су хрватски ратни злочинци Маркача и Готовина. Ово представља изненађење само за оне који имају потпуно одсуство разума и слепо су одбијали да прихвате шта је улога хашке инквизиције, као и за лицемерне српске политичаре који су претходних 12 година све чинили да се овакве ствари дешавају, а сада се не могу начудити оваквој одлуци.

 

Као што знамо, пре ових злочинаца, Хаг је ослободио шиптарског ратног злочинца Рамуша Харадинаја.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прекините сарадњу са Хагом и преговоре са ЕУ и Приштином!
субота, 17 новембар 2012 14:17

 

САОПШТЕЊЕ

Због ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, Покрет Двери захтева од Председника и Владе Србије: Прекид сарадње са Хагом, преговора са ЕУ и Приштином.

 

Ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, творцима и реализаторима етничког чишћења и геноцида над српским народом у Републици Српској Крајини, тренутак су за општу мобилизацију српске политичке сцене и јавности. Покрет Двери тражи од Председника и Владе Србије:

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Уручена помоћ шесточланој породици Драшковић из Роћевића
четвртак, 15 новембар 2012 16:55

Поштовани пријатељи, са задовољством Вас обавештавамо, да у низу акција, које смо ове јесени спровели, наши активисти обишли су и уручили помоћ, шесточланој породици Драшковић из Роћевића, општина Зворник, у укупном износу од 600.- КМ или 375.- СФР. Од тих средстава, утрошено је 204.82.- КМ, за куповину три вреће брашна и нешто намерница за децу, које су, како и сами кажу, најпотребније биле , између осталог, у горе наведеном износу, купљено је и сточне хране за свиње.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС код породица у Рашкој области
субота, 10 новембар 2012 19:18

У суботу и недељу, 3. и 4. новембра 2012. године, представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породице Баловић и Коматина у Рашкој области. Сврха посете била је да се на лицу места провери како напредују радови на изградњи куће породици Баловић у селу Рајетиће, близу Новог Пазара. Утврдили смо шта је од радова на кући још потребно урадити и шта је од намештаја неопходно прибавити како би ова вредна породица зиму дочекала у новој кући.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Циклус предавања: СТРАДАЊЕ СРБА У 20. ВИЈЕКУ (видео најава)
субота, 03 новембар 2012 13:37

Светосавска омладинска заједница Бањалука у сарадњи са Удружењем студената историје „Др. Милан Васић“ Бањалука, организује циклус предавања „Мјесец сјећања на страдање Срба у XX вијеку“. Циклус почиње вечерас (петак, 02.11.2012) предавањем :„Наше Јадовно: култура сјећања  и памћења (1941-1945)" - предавач др Душан Басташић, предсједник УГ „Јадовно 1941.“

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Породица Сикимић, Каракај
субота, 03 новембар 2012 13:30

После позива за помоћ наши активисти посетили су  петочлану породицу Сикимић из Каракаја код Зворника. Отац Славољуб и мајка Бранка имају троје дивне деце: Ђорђе 15 година, Немања 12 година и Константин 5 година. Родитељи нигде не раде, осим када Славољуб пронађе понекад посао на надници, од сигурни примања имају само 105.- к. марака дечијег додатка. Кућа у којој живе је у веома лошем стању, није њихова, плаћају месечно кирију 50.- км, боље нису у могућности да пронађу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Раконица, помоћ Маријани у школовању
недеља, 28 октобар 2012 08:33

Одлучили смо да помогнемо  у школовању деце самохрану мајку  Жељку  Раконицу из Угљевика. Жељка 1971 г. има четверо деце; Маријана 17г, Цвијета 15г, Цвијетин 15г и Радивоје 14г  живе у изнајмљеном стану у Угљевику, који плаћају.- 150 км.  Немају  никаква примања чак ни дечији додатак, успевају да се прехране захваљујући пожртвованој мајци која се сналази и ради на надници. Због тешке ситуације у којиј се налазе, Жељка није  у стању да им омогући даље  школовање.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Нова помоћ за Гутаље са Пала
недеља, 28 октобар 2012 08:29

Криза се већ увелико осјети код нас у Републици Српској и код породица за које смо мислили да су се колико толико "извукле". Оне које смо успјели помоћи неком механизацијом успјевају и у овим временима подмирити потребе своје дјеце али оне које смо само мало "погурали" сада посустају јер понестаје новца на свакој страни.

 

Опширније: Срби за Србе

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Данас "Шетња захвалности - сећање на поносну Србију 1912"!
среда, 24 октобар 2012 14:31

 

 

Позивамо Вас да масовно дођете у среду, 24. октобра у 12 часова испред Владе Србије, да покажемо колико нам значе победе предака у Балканским ратовима!

Покрет Двери подржава иницијативу групе интелектуалаца да се организује „Шетња захвалности – Сећање на поносну Србију 1912” у знак сећања на славну победу српске војске у Кумановској бици. Позивамо све наше саборце, пријатеље и присталице да се масовно одазову и присуствују овој акцији. У тренутку када светске силе покушавају да анулирају резултате Балканских ратова, дужни смо да својом масовношћу јавно покажемо да славна дела наших предака нису заборављена и да представљају непресушни узор за нашу генерацију!

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа