Вести

Помажемо колико можемо
недеља, 25 новембар 2012 10:43

Ових дана навршило се три године од постојања и хуманитарног рада организације "Немањићи" из Тићина која је настала 2009. године. Идеја се родила међу групом младих људи који живе и раде у кантону Тићино, а који су претходно учествовали у многим хуманитарним акцијама помоћи српском народу у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

 

- Помажемо колико можемо, али од свег срца, трудимо се да равноправно поделимо помоћ тамо где је она најпотребнија, основани смо са циљем пружања помоћи и то у прикупљању новца, одеће и осталог потребног материјала, деца су нам на првом месту као и вишечлане породице које су сиромашне и које једва преживљавају - кажу чланови удружења "Немањићи"и објашњавају да то раде из велике жеље да се помогне угроженом српским породицама, којих је нажалост сваки дан све више.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српски ентитет у Босни и Херцеговини - 20 година Републике Српске
субота, 24 новембар 2012 14:52

У Инсбруку је у суботу, 17. новембра 2012. године у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И одржано последње предавање на немачком језику за 2012. годину, на тему „Српски ентитет у Босни и Херцеговини - 20 година Републике Српске“.

 

Предавање је одржано у познатом кафеу Кацунг (Katzung) у Старом граду у Инсбруку, а предавач је био Марко Милорадовић, студент Правног факултета Универзитета у Инсбруку и један од првих чланова Омладинске организације СПО(Ј)И.

 

Предавању је присуствовао значајан број гостију, међу којима су претежно били Аустријанци и Срби. Испред града Инсбрука присуствовао је мр Герхард Фриц, председник Скупштине града Инсбрука, а испред Заједнице Срба у Тиролу, председник те кровне организације, господин Гостимир Марић.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Када ће Срби научити лекцију Запада?
субота, 17 новембар 2012 14:43

 

Поводом последње одлуке Хашке инквизиције можемо рећи да Срби још увек нису научили лекцију Запада...

 

Да, десило се очекивано.

Пред тзв. Хашким трибуналом ослобођени су хрватски ратни злочинци Маркача и Готовина. Ово представља изненађење само за оне који имају потпуно одсуство разума и слепо су одбијали да прихвате шта је улога хашке инквизиције, као и за лицемерне српске политичаре који су претходних 12 година све чинили да се овакве ствари дешавају, а сада се не могу начудити оваквој одлуци.

 

Као што знамо, пре ових злочинаца, Хаг је ослободио шиптарског ратног злочинца Рамуша Харадинаја.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прекините сарадњу са Хагом и преговоре са ЕУ и Приштином!
субота, 17 новембар 2012 14:17

 

САОПШТЕЊЕ

Због ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, Покрет Двери захтева од Председника и Владе Србије: Прекид сарадње са Хагом, преговора са ЕУ и Приштином.

 

Ослобађајуће пресуде Готовини и Маркачу, творцима и реализаторима етничког чишћења и геноцида над српским народом у Републици Српској Крајини, тренутак су за општу мобилизацију српске политичке сцене и јавности. Покрет Двери тражи од Председника и Владе Србије:

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Уручена помоћ шесточланој породици Драшковић из Роћевића
четвртак, 15 новембар 2012 16:55

Поштовани пријатељи, са задовољством Вас обавештавамо, да у низу акција, које смо ове јесени спровели, наши активисти обишли су и уручили помоћ, шесточланој породици Драшковић из Роћевића, општина Зворник, у укупном износу од 600.- КМ или 375.- СФР. Од тих средстава, утрошено је 204.82.- КМ, за куповину три вреће брашна и нешто намерница за децу, које су, како и сами кажу, најпотребније биле , између осталог, у горе наведеном износу, купљено је и сточне хране за свиње.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС код породица у Рашкој области
субота, 10 новембар 2012 19:18

У суботу и недељу, 3. и 4. новембра 2012. године, представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породице Баловић и Коматина у Рашкој области. Сврха посете била је да се на лицу места провери како напредују радови на изградњи куће породици Баловић у селу Рајетиће, близу Новог Пазара. Утврдили смо шта је од радова на кући још потребно урадити и шта је од намештаја неопходно прибавити како би ова вредна породица зиму дочекала у новој кући.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Циклус предавања: СТРАДАЊЕ СРБА У 20. ВИЈЕКУ (видео најава)
субота, 03 новембар 2012 13:37

Светосавска омладинска заједница Бањалука у сарадњи са Удружењем студената историје „Др. Милан Васић“ Бањалука, организује циклус предавања „Мјесец сјећања на страдање Срба у XX вијеку“. Циклус почиње вечерас (петак, 02.11.2012) предавањем :„Наше Јадовно: култура сјећања  и памћења (1941-1945)" - предавач др Душан Басташић, предсједник УГ „Јадовно 1941.“

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Породица Сикимић, Каракај
субота, 03 новембар 2012 13:30

После позива за помоћ наши активисти посетили су  петочлану породицу Сикимић из Каракаја код Зворника. Отац Славољуб и мајка Бранка имају троје дивне деце: Ђорђе 15 година, Немања 12 година и Константин 5 година. Родитељи нигде не раде, осим када Славољуб пронађе понекад посао на надници, од сигурни примања имају само 105.- к. марака дечијег додатка. Кућа у којој живе је у веома лошем стању, није њихова, плаћају месечно кирију 50.- км, боље нису у могућности да пронађу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Раконица, помоћ Маријани у школовању
недеља, 28 октобар 2012 08:33

Одлучили смо да помогнемо  у школовању деце самохрану мајку  Жељку  Раконицу из Угљевика. Жељка 1971 г. има четверо деце; Маријана 17г, Цвијета 15г, Цвијетин 15г и Радивоје 14г  живе у изнајмљеном стану у Угљевику, који плаћају.- 150 км.  Немају  никаква примања чак ни дечији додатак, успевају да се прехране захваљујући пожртвованој мајци која се сналази и ради на надници. Због тешке ситуације у којиј се налазе, Жељка није  у стању да им омогући даље  школовање.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа