Вести

Пријатељи СЗС-а за Дањекове
понедељак, 22 октобар 2012 14:46

Посредством Хуманитарне организације Срби за Србе, група добротвора и пријатеља организације директно је уплатила на рачун породице Дањек седам хиљада динара ( признаница ) у сврху помоћи за свакодневне животне потребе ове вредне породице. Жеља да се на конкретан начин помогне свом народу подстакла је групу добротвора на акцију, који су по јеванђељском принципу "Када чиниш милостињу да не зна левица твоја шта чини десница твоја" желели да остану анонимни до краја.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Крава и теле за десеточлану породицу Марић
понедељак, 22 октобар 2012 14:41

Почетком године упознали смо  Десето-члану породицу Марић, из  Осмака општина Шековићи (Р.С), отац Зоран и мајка хероина Милена са осмеро деце: Данијела (18), Зорица (16), Србо (15), Душица (12), Горан (10), Миленко (8), Крсто (5) и Данијел (3).

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Трактор за Вучковиће из Приједора
четвртак, 18 октобар 2012 14:23

У току мјесеца септембра, Хуманитарна организација Срби за Србе из Републике Српске започела је акцију куповине трактора за породицу Вучковић из села Копривна које се налази између Приједора и Санског моста. Да подсјетимо, породицу Вучковић чине отац Драшко са супругом и њихово шесторо дјеце кћерке Анастасија (10), Дајана (8) и Јелена (6) и синови најстарији Драган (7) и близанци Стефан и Алксандар (3). Заједно са њима у кући живи и Драшков брат Мирко. Породицу Вучковић први пут смо посјетили у склопу Божићне акције и тада смо дјечици уручили поклоне и обавили разговор око сљедећих помоћи овој породици.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
СПО(Ј)И на прослави 40 година „Братства“
недеља, 14 октобар 2012 07:47

У Инсбруку је од 5. до 7. октобра 2012. године одржана прослава 40 година КСУД-а „Братство“, коју су како у организацији, тако и својим активним учешћем подржали активисти Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ у изградњи дома за Вулиће
субота, 13 октобар 2012 14:54

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су крајем септембра осмочлану породицу Вулић из Остружнице. Наша организација је већ у неколико наврата помогла Вулиће и то набавком хране, и куповином кревета на спрат за децу и пвц прозора. Нова посета имала је за циљ да прецизира даљу помоћ организације, пре свега у виду доградње дела породичне куће коју је отац Небојша самостално започео.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Материјал за плочу породици Јурошевић
петак, 12 октобар 2012 13:54

Наставили смо да помажемо самохрану мајку, троје малолeтне деце, Његославу Јурошевић из Брањева. Када смо их упознали, пре три године били су у незавидној ситуацији, муж се тек био упокојио а она је са тек рођеном бебом била истерана на улицу, са троје деце, да се сама сналази. Брат их је примио, од тада само жели да обезбеди деци сигуран кров над главом.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Срби за Србе у Смедеревској Паланци
петак, 12 октобар 2012 13:50

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у недељу 7. октобра осмочлану породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке. Иницијатор посете Тодоровићима био је млади српски историчар и пријатељ наше организације Немања Девић, који је у неколико наврата и сам (и уз помоћ пријатеља) помагао ову угрожену српску породицу.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
У Новој Вароши радови у току
четвртак, 11 октобар 2012 15:47

Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је укупно 251.973 динara за куповину грађевинског материјала за изградњу купатила у кући породице Димитријевић са десеторо деце, из села Јасеново у Новој Вароши. Такође, организација је помогла и куповином резервоара за воду (на слици) чиме ће се обезбедити несметано снабдевање водом овог домаћинства у будућности.

Изградња купатила и увођење воде у кућу породице Димитријевић су у току.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Мали Брано
субота, 06 октобар 2012 06:46

Неколико добронамерних људи из села Скочића, који живе и раде у кантон Тићину, повели су акцију прикупљања новчаних средстава за малог Брану Симића, дете од 9 година које живи у старој оронулој кућу у селу Скочићу општина Зворник.

Брано се брине сам о себи, дјед који је се брино о њему упокојио је се прошле године, мајка га је напустила после рођења.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа