Вести

Опрема за школу за најмлађе Јешиће
петак, 07 септембар 2012 17:10

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе су протекле недеље послали три ранца, три пара патика и школски прибор за младе нараштаје породице Јешић из Пријепоља. Овим скромним поклонима желимо Јешићима срећан и успешан почетак нове школске године. Захваљујемо се и нашим пријатељима из Канаде, који су недавно донирали пет ранаца и школски прибор управо у ове сврхе. Од те донације смо за Јешиће издвојили два ранца и школски прибор, док смо остатак пошиљке платили 4.500 динара. Подсећамо да смо породицу Јешић већ у неколико наврата помогли, и то елементарним покућством и дрвима за огрев.

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Промоција књиге "Разговори са генералом Младићем"
четвртак, 06 септембар 2012 16:49

Чланови Србског сабрања „Баштионик“ из Бањалуке од 01.-04. 09. ове године, били су домаћини гостима из Чешке, активистима удружења Чешко-српског пријатељства, које је предводио проф. др Рајко Долечек.

 

Заједно са нашим гостима присуствовали смо Светој Литургији у цркви Светог Георгија у Дракулићу, посјетили споменик Србима побијеним од стране хрватских усташа у фебруару 1942. у бањалучком приградском насељу Шарговац, као и основну школу „Ђура Јакшић“ у Шарговцу из које су 07.02.1942. хрватске усташе издвојиле 54 српске дјеце од првог до петог разреда и поклали их у школи.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Помозимо Матеји
среда, 05 септембар 2012 13:17

Наши активисти, у месецу августу, однели су нову помоћ малом Матеји  специјално млеко "NutriDrink FM formula" 100 флашица  по 200 мл, што ће бити  довољно Матеји  за следећа  два месеца. Млеко  смо платили по набавној цени од 393.- сфр, захваљујући нашим пријатељима из апотеке "Azione  Semine", уместо продајне цене која у Швајцарској износи 960. -  сфр. Када је наш активиста посетио дом Илића у Кравици, Матеја је спавао, његова мајка Мара нији била кући. Млеко смо предали Мариној тетки која је чувала Матеју.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС акција у Јагодини и Ваљеву
среда, 05 септембар 2012 13:12

У недељу, 2. септембра 2012. године, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Стојановић из Винораче код Јагодине и породицу Трифуновић из Ваљева. Том приликом договорили смо се око помоћи коју би наша организација требало да обезбеди до краја године за Стојановиће и уверили се да су кревети намењени Трифуновићима стигли и да су спремни за монтажу и коришћење.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС у посети породицама у Рашкој
уторак, 28 август 2012 17:31

У суботу 18. августа представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породице Баловић и Костић у Рашкој области, на планини Рогозна. Том приликом су се представници састали са радницима који раде на изградњи куће Баловићима и уверили да се шеста фаза радова – постављање прозора и врата, грађе за кров, малтерисање, кречење – за коју је издвојено 1.805 евра успешно реализује. Такође, исплаћени су и трошкови ангажовања радника у износу од 975 евра.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Шесточлана породица Коковић - Улице
недеља, 26 август 2012 06:23

Бранко и Рајка имају четверо деце, најмлађа кћи Ведрана иде у средњу школу. Његош проводи време уз мајку у кући, има здравствених проблема, родио се ратне  1992 године прерано у седмом месецу. Болница тада  није имала инкубатор, због тога данас има мањих здравствених и менталних проблема, има оштећење слуха и ману у говору. Морају да га воде у специјалну школу у Крагујевац. Старија двојица браће Владимир и  Ведран заједно са оцем покушавају да нешто новца зараде, радећи свакојаке послове по дневницама, све што зараде улажу у отплату кредита и прехрану породице.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Немањићи Тићино: Породица Мирковић из Тршића
уторак, 21 август 2012 17:13

Посетили смо седмочлану породицу Небојше и Драгане Мирковић из Тршића који имају четворо малолетне деце, од тога три ученика, ниједно од родитеља није запослено. Преживљавају од дечјег додатка и  цркавице коју Небојша заради на понекој дневници. Небојша је борац 1. категорије минулог рата, био је и рањаван у рату, још увек има гелере по телу. Нису од оних људи који  живе од  милостиње већ  су борци  за хлеб својој деци.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Књиге за библиотеку у Бршадину
понедељак, 20 август 2012 14:58

Уз помоћ пријатеља организације из Београда и Вуковара успешно је започет још један мини пројекат опремања школских библиотека. Пре месец дана на адресу организације упућен је захтев за помоћ у опремању локалне школске библиотеке у селу Бршадин недалеко од Вуковара.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Помозимо обнову манастира
недеља, 19 август 2012 19:43

Српска Православна Црква - Епархија далматинска: Помозимо обнову манастира Свете великомученице Недеље у Оћестову.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа