Вести

Нова помоћ СПО(Ј)И Србима на Косову и Метохији
субота, 28 јул 2012 09:32

У недељу, 22. јула 2012. године чланови Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И посетили су Србе на Косову и Метохији и уручили им помоћ у вредности од 2.000 евра.

Још једна у низу хуманитарних акција Омладинске организације СПО(Ј)И на Косову и Метохији спроведена је овог пута уз братску подршку Милоша Стојковића, представника Покрета Косовских божура из Косовске Витине, који је помогао у  превозу наших чланова из Аустрије и Србије током хуманитарне акције.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
СПО(Ј)И спаја орлове
петак, 27 јул 2012 06:12

Српска православна омладина Инсбрук - СПО(Ј)И покренула је фудбалску секцију под именом "ФК Споји!" у септембру 2011. године, а у припреми је пројекат под називом "Споји орлове!" који би представљао навијачку секцију Омладинске организације СПО(Ј)И.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Пумпа за воду за Марјановиће
среда, 25 јул 2012 17:41

Извештај: Пријатељи из Приједора, Република Српска


Породица Марјановић, коју смо помогли у више наврата, овај пут нас је замолила за помоћ. Наиме, пумпа којом црпе воду се покварила, тако да су у овим врелим данима остали без воде и морају да иду неколико километара од куће и да довлаче воду. Како је пумпа била већ дотрајала и како се овај пут покварио мотор, трошкови поправка пумпе су били велики, тако да смо се одлучили да Марјановићима купимо нову пумпу.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Нова помоћ за сиромашне из Љубовије
петак, 20 јул 2012 18:47

Наш активиста уручио  је 15 пакета помоћи, у одећи и играчкама, сестринству манастира Свете Тројице у Љубовији. Пакети су за сиромашне породице из општине  Љубовија. Ово је други пут да организујемо акцију, помоћ сиромашним породицама из Љубовије, у сарадњи са манастиром Беле воде. Сестринство манастира уручит ће пакете унапред одабраним породицама.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Успешно одржан СЗС турнир у Канади
понедељак, 16 јул 2012 15:49

Хуманитарна организација Срби за Србе из Канаде успешно је организовала предиван амбијент за турнир у малом фудбалу који се одржао 7. јула у Хамилтону и који је привукао велику пажњу локалне српске заједнице. Учествовало је укупно 12 екипа из 4 различита града.

Турнир је почео са говором који су одржали организатори на имању Света Тројица са интонирањем химне Србије.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Сребреница: фалсификовање историје
среда, 11 јул 2012 19:02

Забрана прошле седмице у Босни и Херцеговини наше књиге „Сребреница: фалсификовање историје“, коју је Историјски пројекат Сребреница издао у сарадњи са београдским недељником „Печат“, необориви је доказ интелектуалне слабости и страха од чињеница на супротној страни.

Књига „Сребреница: фалсификовање историје“ је зборник критичких есеја поводом „Масакра у Сребреници“, студије америчког професора Едварда Хермана и групе страних аутора. „Сребреница: фалсификовање историје“ састоји се из есеја десет страних и домаћих аутора који критички и документовано разматрају догађаје у Сребреници у јулу 1995. године.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Видовданска посета СЗС на Космету
уторак, 10 јул 2012 14:39

Хуманитарна организација Срби за Србе организовала је 14. по реду акцију помоћи српским породицама на Косову и Метохији у склопу великог празника Видовдана. У сарадњи и несебичну помоћ наших пријатеља из Епархијске хуманитарне организације ''Мајка девет Југовића'' из Грачанице, посетили смо и разговарали са пет српских породица на простору општине Ново Брдо које су изразиле жељу да се баве сточрством, тачније узгојем оваца.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Хуманитарни концерт у Лондону
понедељак, 09 јул 2012 16:05

У суботу 23. јуна 2012. године одржан је хуманитарни концерт у Лондону на веома познатом и престижном месту – The Borderline. На концерту, који је организовао Никола Чобић (који живи у Лондону), наступила су четири бенда Princip, Lonely Bird, Eastroad, and Arhai. Циљ ове манифестације је био да се, уз популарну музику и пријатељско окупљање, прикупе средства неопходна за помоћ српским породицама на простору Косова и Метохије.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Обележена годишњица злочина у Братунцу
недеља, 08 јул 2012 17:40

Бањалука – У Братунцу је јуче, служењем парастоса и полагањем венаца на спомен крст, обележено 20 година од страдања 3.267 Срба, углавном цивила, које су на подручју средњег Подриња и Бирча побиле јединице бошњачке Армије БиХ 1992. године, јавили су електронски медији у Републици Српској. Венац је у име Владе РС положио министар рада и борачко-ивалидске заштите Петар Ђокић, а у име председника РС Милорада Додика венац је положио министар унутрашњих послова Станислав Чађо.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа