Вести

Видовданско гостовање мр Калабића и Боре Чорбе у Инсбруку
уторак, 03 јул 2012 17:33

У суботу, 30. јуна 2012. године у Инсбруку је у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И одржано предавање мр Радована Калабића, књижевника, историчара и публицисте из Београда и Борисава Ђорђевића, познатијег као Бора Чорба, као и концерт легенде српског рок ен рола.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Жандармерија: Косово је моја мајка...
петак, 29 јун 2012 17:12

AddThis Social Bookmark Button
 
"Видовданска" акција реализована
уторак, 26 јун 2012 17:15

Наши драги пријатељи из хуманитарне организације „Задужбина“ из Словеније су нас посетили током викенда. Повод ове посете је додела новчане помоћи најугроженијм породицама из Штрпца, Поморавља, Метохије и Централног Косова.


Дивни људи из наше дијаспоре из Словеније су током протеклих неколико месеци сакупили четири хиљаде евра и одлучили да тај новац дарују нашем народу на Косову.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
24. јун 2012. Дан сјећања на Јадовно 1941.
уторак, 26 јун 2012 05:32

Обраћање Душана Басташића, предсједника удружења Јадовно 1941. из Бања Луке

Господине изасланиче предсједника Сабора Републике Хрватске, ваше Екселенције, потомци и поштоваоци Јадовничких жртава, даме и господо, добар вам дан.

Господине изасланиче предсједника Републике Српске, преосвећени Владико, часни оци, браћо и сестре потомци и поштоваоци Јадовничких жртава, помаже Бог!

Поздрављам вас у име Удружења грађана Јадовно 1941. из Бањалуке, удружења потомака и поштовалаца жртава комплекса концентрационих логора Госпић – Јадовно – Паг, логора Независне државе Хрватске.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Одржан 1. интеграциони турнир у фудбалу на песку у Инсбруку
уторак, 26 јун 2012 05:11

У суботу, 23. јуна 2012. године у Инсбруку је по први пут одржан интеграциони турнир у фудбалу на песку у Инсбруку под називом „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“ у организацији Српске православне омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, Спортске уније покрајине Тирол, Интеграционог бироа града Инсбрука и Аустријског интеграционог фонда уз моралну подршку заменика градоначелника Инсбрука, господина Кауфмана, задуженог за омладину и спорт.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
ПРОТЕСТНО ПИСМО РТС-у
субота, 23 јун 2012 06:51

 

Генералном директору Радио-телевизије Србије  Г. Александру Тијанићу

Поштовани,

Крилатица којом нас државна телевизија бесомучно бомбардује већ неколико година, а која гласи: ,,Ваше право да знате све!”, се или очигледно не односи на све нас, грађане Србије, или Ви и ваши сарадници под појмом право подразумевате нешто што правна теорија, Устав и Закон не подразумевају. Друга страна сваког права је и обавеза, у овом случају Ваша, да нам то право омогућите. И сваки пут када се оглушите о захтев НАС, грађана Србије да на националној телевизији, коју финансирамо МИ, прикажете нешто, ШТО МИ, ГРАЂАНИ СРБИЈЕ желимо, ви ову државу све више гурате у медијски мрак, једноумље и тоталитаризам.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Породица Јовић, Локањ
петак, 22 јун 2012 14:39

Представници Хуманитарне Организације Немањићи-тићино из Зворника посетили су породицу самохране мајке Јовић Верице из Локања. Породица Јовић живи и малој трошној кући, из педесетих година прошлог века, буквално од свога труда и рада, углавном од сточарства и пољупривреде. Најстарија Веричина кћи Иванка  већ је удата  док о млађој деци: Љиљана, Ђорђије, Милка, Мира и Миле, узраста од 15 до 24 године, брине се и школује их  Верица.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС помогли породицу Вулић
петак, 22 јун 2012 14:32

У недељу 17. јуна, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су породицу Вулић из Остружнице. У дому породице Вулић налазе се родитељи Небојша и Сузана, њихова деца Данило (12), Дејан (9), Ксенија (6), Сава (4) и најмлађа Марија од само месец дана. Са њима у домаћинству живе и Небојшини родитељи.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
НАЈАВА: Гостовање мр Радована Калабића и Боре Чорбе у Инсбруку
четвртак, 21 јун 2012 13:18

Поштовани пријатељи, донатори, подржаваоци и сви Срби у Аустрији и окружењу!


Позивамо Вас на предавање магистра Радована Калабића, књижевника и историчара из Београда и Борисава Ђорђевића "Боре Чорбе", легенде српског рок ен рола, као и на концерт након предавања у организацији Омладинске организације СПО(Ј)И уз пријатељску подршку КУД-а "Острог" и дискотеке "Queens Club"!

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа