Вести

Матеја Илић, Кравица (Република Српска)
субота, 19 мај 2012 17:05

Почетком године, током Божићњег одмора у отаџбини, од неколико наших пријатеља, добили смо позив да посетимо  болесно детете и његову мајку у болници у Зворнику. Наши активисти отишли су у  болницу  и  упознали се са  Маром и Матејом Илић из Кравице (страдално Српско село из околине Сребренице у коме је за Божић 1993 велики број Срба страдао).

 

Матеја је рођен 2009 године, одмах  по рођењу отац их је напустио. Болује од неколико специфичних болести, кашњење у психомоторном развоју, тежак је само 6 килограма.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС помогли Рајичиће
субота, 19 мај 2012 16:34

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је крајем месеца априла породицу Рајичић из Смедерева. Самохрану мајку Мају и њено четворо деце, поред свакодневних проблема, задесила је, нажалост, и велика трагедија. Наиме, Мајина беба, и најмлађи члан ове веома скромне породице, је због срчаних проблема преминула. Узимајући у обзир ове околности, организација је одлучила да донира помоћ у вредности од 20.000 дин. за куповину основних животних намирница и других потребштина. Искрено жалимо због ове веома тужне ситуације и надамо се да ће доћи бољи дани за породицу Рајичић.

AddThis Social Bookmark Button
 
СВИ НА ПРОТЕСТ - не дозвољавамо крађу избора!
среда, 09 мај 2012 18:00

Не одустајемо од изборне воље грађана - четвртак, 10. мај, у 18 часова испред РИК-а.

Због свих изборних манипулација, нерегуларности, неправилности и крађе које је организовао Тадићев режим, Двери сазивају протесни скуп у четвртак, 10. маја у 18 часова испред Републичке изборне комисије у Београду (улица Краља Милана 14, зграда бившег републичког парламента преко пута Председништва Србије).

Да се изборимо за истините резултате избора. Нису покрадени само гласови Двери, већ гласови свих опозиционих бирача. Режим на крађи опозиционих гласова хоће да направи већину у парламенту која би наставила уништавање, распродају и задуживање Србије.

Не одустајемо од Србије и изборне воље грађана Србије који су гласали за националне снаге опозиције а против Тадићевог режима.

Четвртак у 18 часова, испред РИК-а! Не дозвољавамо!

У Београду, 9. маја 2012.

Информативна служба Покрета Двери за живот Србије

AddThis Social Bookmark Button
 
Од Ђурђевдана нови број часописа СПОЈИ - ПОВРАТАК
уторак, 08 мај 2012 14:26

У суботу, 6. маја 2012. лета Господњег, на велики Хришћански празник - Ђурђевдан, у Храму рођења Светог Јована Крститеља у Инсбруку, свечано је обележен излазак трећег броја  „Информативног и интеграционог часописа Споји!“.

 

Поводом изласка трећег броја часописа „Споји!“ чланови Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, организовали су уз благослов пароха Видослава Вујасина хуманитарни штанд на улазу у Храм, на којем су након Свете Литургије све парохијане послужили са колачима и соковима, а поред тога свако ко је желео, могао је да приложи новчану помоћ за вишечлане српске породице у српским отаџбинским земљама, које живе у јако тешким условима, и тако на поклон добијенајновији примерак првог српског омладинског часописа у Аустрији.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Васкршња СЗС акција у Крајини
петак, 04 мај 2012 15:36

Извештај: Предраг Маринковић, Србија

 

У склопу нове Васкршње акције на подручју Српске Крајине под називом „За Васкрс Крајине“ представници ХО „Срби за Србе“ заједно са пријатељима посетили су тринаест угрожених породица са подручја Далмације и Лике.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС у посети Рашкој Области
петак, 04 мај 2012 15:29

Извештај: Бојан Илић, Србија


Последње недеље априла месеца 2012. године, активисти Хуманитарне Организације Срби за Србе спровели су хуманитарно-информаривну акцију на просторима Рашке области са два циља: први, да се упознају угрожене српске породице за које се већ дуже времена зна а које још нису добиле нашу помоћ и други, да се отпочне са пројектом изградње куће породици Баловић са Рогозне.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
8000 на Породичној шетњи у Новом Саду!
четвртак, 03 мај 2012 15:15

Породична шетња Двери у Новом Саду био је једини политички скуп у Српској Атини на који активисти нису довожени аутобусима.


Предизборни митиниг Покрета Двери - ЗА живот Србије одржан је јуче, 2. маја 2012. године у Новом Саду.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Пилићи за девет породица
четвртак, 03 мај 2012 14:21

Велика хуманитарна акција, на подручју Источног дела Републике Српске, Х.О. Немањићи-тићино. Уз помоћ нашега пријатеља, ветеринара Горана Тешића, помогли смо  девет породица са територије  општине Зворник. Поделили смо  им 400 пилића за товљење, 27 врећица  хране концентрата и 9 Енроцина (лек који се даје као превенција у одгоју).

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Добротворно СЗС вече у Њујорку
четвртак, 03 мај 2012 14:15

Извештај: Александар Крсмановић, Њујорк
У петак 27. априла 2012. године Хуманитарна организација „Срби за Србе“ из САД веома успешно је одржала прво прикупљање средстава у сали La Pomme на Менхетну у Њујорку

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа