Вести

Немањићи Тићино: Породица Радовановић, Угљевик
субота, 07 април 2012 18:05

Посетили смо наше старе познанике, из Угљевика (Р.С), петочлану породицу Радослава(1982) и Мире (1987) Радановић. Имају троје мале деце Радиша (7), Славиша (6) и Слађана (3). Родитељи нису запослени, моле Бога да их неко позове да раде, стални посао је веома тешко пронаћи.  Једини сигурни извор прихода је дјечији додатак од 105.- (км). До скора су живели у избегличким баракама  колективног центра у Угљевику. Уз нашу малу помоћ, у неколико акција током прошле године, преселили су се  у малу  кућицу на селу.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Потпишите листу подршке кандидату Двери за председника Србије!
субота, 07 април 2012 17:42

Дођите у најближу канцеларију Двери и лично, уз присуство судског оверивача, потпишите листу за кандидатуру Владана Глишића! Ваш долазак је кључан за излазак Двери на председничке изборе!!!
Борис Тадић је поднео оставку да би неморално и неуставно, постао трећи пут за редом председник Србије, иако у Уставу пише да иста особа председничку функцију може обављати само два пута. За своје потребе, донео је и Закон који му то омогућава.
Расписивањем превремених председничких избора, Тадић је кампању скратио за 8 дана, да би спречио друге кандидате да на време поднесу документацију и озбиљно се укључе у трку. Двери тај изазов прихватају! Уз подршку академика Косте Чавошког, Двери су за председника кандидовале Владана Глишића.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
71 година од немачког бомбардовања Београда
петак, 06 април 2012 17:57

Полагањем цвећа на спомен-обележја у Београду, обележена 71 година од немачког бомбардовања и масовног разарања главног града.
Полагањем венаца на више места у Београду, обележена 71. годишњица бомбардовања Београда 6. априла 1941. године, чиме је почео напад Немачке на Краљевину Југославију у Другом светском рату.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Породица Скочо, Зворник
среда, 04 април 2012 18:49

Посетили смо поново породицу Скочо, брата и сестру, из Новог Села општина Зворник. Годинама живе сами, без икаквих новчаних примања препуштени сами себи,  родитељи су им се упокојили пре пар година. Брат покушава да заради новац не одбијајући било који посао који му се понуди. Снежана  студира на факултету али нередовно одлази  на часове, због немања новца за аутобуску карту, али и  даље се бори да заврши  факултет.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Семберија, породица Новаковић
субота, 31 март 2012 11:51

После апела за помоћ, наши активисти посетили су   породицу Новаковић  Зорана, Зоре и њихово троје деце: Живана (7), Љубиша (9) и Михајло (12). Новаковићи су из Семберије општина Бијељина, живе у ужасним условима без икаквих новчаних примања, деца су више гладна него сита, веома тешка ситуација. У овој посети уручили смо им три пакета одеће и обуће за децу и одрасле.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СЗС помогли школску библиотеку
петак, 30 март 2012 14:57

Током месеца марта комплетиран је микро пројекат опремања школске библиотеке у Доњој Трепчи. Овај пројекат, започет пре неколико месеци реализовали су пријатељи организације након молбе за донацију у књигама упућену од стране ученика и библиотекара локалне школе. У првој фази пројекта прикупљане су књиге искључиво за потребе школске библиотеке. Након тога, акција је проширена на опремање библиотеке и рачунарским елементима како би библиотека била донекле осавремењена.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српско држављанство
петак, 30 март 2012 10:59

Влада Републике Србије донела је закључак по коме су лица у региону (Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Мађарска, Румунија и Албанија) ослобођена плаћања републичких административних такси, конзуларних такси и посебних трошкова у поступку пријема и отпуста из држављанства Републике Србије.

Захтев, уз подношење одговарајуће документације (информације су и на овој интернет страници), можете без плаћања таксе, поднети у Амбасади Републике Србије у Љубљани.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СПОНА: Парче неба на земљи српској
четвртак, 29 март 2012 16:33

На годишњицу НАТО бомбардовања - српким светињама на Космету у походе

Записи са ходочасничког пута по Косову и Метохији, на 13. годишњицу НАТО агресије на Србију

У данима дужног подсећања на годишњицу бруталне агресије војне машинерије Северноатланске алијансе на Србију и Црну Гору, у организацији Споне у сарадњи са пријатељима Центра из Београда, група ходочасника из Македоније, централне Србије, Републике Српске и Пољске, била је у походима светим местима на Косову и Метохији.

Уз поклонички обилазак 16 светиња Српске православне цркве у јужној српској покрајини, боравком у неким енклавама на Космету у посети људима, ово путовање је искоришћено и за доставу скромне помоћи, охрабрења и заједничку размену утисака договора за будуће акције помагања нашем угроженом народу на подручје те свете земље.

 

Опширније: СПОНА Културно информативни центар Срба у Републици Македонији

AddThis Social Bookmark Button
 
Десеточлана породица Марић
четвртак, 29 март 2012 04:39

Десето-члана породица Марић, из  Осмака (Р.С), отац Зоран и мајка хероина Милена имају осмеро дивне деце: Данијелу (18), Зорицу (16), Србу (15), Душицу (12), Горана (10), Миленка (8), Крсту (5) и Данијела (3). Живе у тешким условима, нико у породици не ради, сналазе се на све могуће начине да прехране децу, углавном се баве  земљорадњом.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа