Вести

Немањићи Тићино: Породица Илић - Братунац
недеља, 26 фебруар 2012 10:49

Наши активисти посетили су поново породицу Илић Миленка самохраног оца,  четверо малолетне деце, из околине Братунца (Р.С). Ово је четврти пут у задњих неколико месеци да их посећујемо.
Услови за живот и тешка ситуација у којој се ова деца налазе натерали су нас да их поново обиђемо.  О деци, после смрти мајке, брине стари дјед јер отац мора да ради да би им обезбедио храну. У предходној посети, месеца децембра 2012, купили смо им  неколико кубика дрва за огрев и спољна врата.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Отворено писмо Жандармерији од момка који је синоћ чувао барикаду
петак, 24 фебруар 2012 06:22

Док ти чуваш плату ја чувам свој дом. Сестру сам изгубио али нећу мајку. Оца сам изгубио али нећу очевину. Бранићу и мајку и огњиште док сам жив док ти браниш фотељу и новац а ја ти правим проблем како кажеш. Да ли би ту цев коју си синоћ упирао у мене искористио када би добио наређење? Како можеш пред своју децу знајући да си учествовао да се одузму моја? Како можеш наређење да ставиш испред свог народа, морала и правде? Како уопште наређење можеш да ставиш испред једног поштеног и честитог човека? Мој отац је погинуо бранећи отаџбину као твој колега, полицајац. Када би само знао да му је сина рођеног, његов брат по дужности у одбрани мира и отаџбине, угурао цевком аутомата у шиптарску злочиначку квази-републику. Има ли срца под том фантомком? Чије је то срце? Док себи смишљаш оправдања мисли и о томе како си ноћас издао своју децу, свог палог саборца, своју отаџбину којој си дао заклетву, свој народ који си се заклео да чуваш. Правиш границу између Србије и њеног срца. Између нас Срба на Косову и вас Срба из централне Србије. Докле иде то. Има ли Бога у теби?

Искрено

Милан са барикада, момак који брани очевину

AddThis Social Bookmark Button
 
Огрев за породицу Јешић
четвртак, 23 фебруар 2012 07:12

Хуманитарна организација Срби за Србе у овим зимским хладним данима помогла је осмочлану породицу Јешић из Пријепоља куповином дрва за огрев. Укупна вредност ове помоћи износила је 15.000 дин. Надамо се да смо на овај начин барем мало олакшали живот скромној и вредној породици Јешић и помогли јој да лакше поднесе сурове зимске услове који су погодили читав регион

AddThis Social Bookmark Button
 
Наставак доградње куће Николићима
четвртак, 23 фебруар 2012 07:06

Извештај: СЗС Ниш, Србија
У склопу Божићне акције, Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је са великим пројектом доградње куће породици Николић из Бојника. Након постављања кровне конструкције, уследила је трећа фаза која се састојала у постављању прозора, спољних и унутрашњих врата и чија је укупна вредност износила 176.750 дин. У плану је да овај велики пројекат буде завршен у наредних неколико месеци.

AddThis Social Bookmark Button
 
Стигла помоћ и код Урошевића
уторак, 21 фебруар 2012 10:27

У недељу 19. фебруара 2012. чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су и помогли седмочлану породицу Урошевић, која живи у избегличком центру Иван Милутиновић у Крњачи. Овој избегличкој породици из Задра обезбедили смо половни фрижидер и лаптоп, нов мини шпорет, храну, хигијену, зимску гардеробу, књиге и школски прибор.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посета седмочланој породици Марковић из Лесковца
недеља, 19 фебруар 2012 07:28

Чланови наше организације трећи пут, у  задњих 12 месеци, посетили су седмочлану породицу Марковић из Лесковца. Да подсетимо: Марковићи имају пет синова узраста од 2 до 13 година.
Отац породице Горан има психичких проблема од  последица претходног рата. Не ради нигде као ни његова супруга Оливера која брине о свима њима.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена дрва за село Милошево
недеља, 19 фебруар 2012 07:18

Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је ургентну помоћ за село Милошево, које се налази недалеко од Приштине, у виду дрва за огрев. У вредности од 40.000 дин. купљена дрва испоручена су у среду 15. фебруара на адресу укупно девет кућа колико их има у овом селу. Испоруку су извршили наши велики пријатељи из Хуманитарне организације Мајка девет Југовића којима се и овом приликом још једном захваљујемо на помоћи.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СПО(Ј)И помаже Кристини Милутиновић из Лепосавића
петак, 17 фебруар 2012 19:59

Представници Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И у Србији, уплатили су у петак, 10. фебруара 2012. године, хуманитарну новчану помоћ на жиро рачун Кристине Милутиновић из Лепосавића и тако је подржали у борби против тешке болести, акутне лимфо-бластне леукемије.

Чланови Омладинског удружења СПО(Ј)И, су одмах након сазнања о тешкој судбини девојчице са Косова и Метохије одлучили да помогну у сакупљању средстава за лечење у Италији.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Стигла помоћ у Осојане
петак, 17 фебруар 2012 16:44

Помоћ Хуманитарне организације Срби за Србе успешно је допремљена јуче у Дом здравља у Осојану, где је испоручена помоћ за локалну лабораторију. У Осојанском Дому здравља помоћ око лечења и набавке лекова може да потражи неколико хиљада људи из више метохијских села у општини Исток. Ово је само једна у низу помоћи које смо упутили овом Дому здравља у нади да ће надлежна министарства Републике Србије коначно преузети комплетну бригу над својом институцијом.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа