Вести

Први хуманитарни СЗС роштиљ
петак, 27 мај 2011 16:06

Представнции, донатори и пријатељи Хуманитарне оргнаизације Срби за Србе из Аустрије организовали су протеклог викенда први хуманитарни роштиљ где су уз дружење и опуштену атмосферу прикупили симболичних 50 евра донација, а пре свега послали поруку свим српским заједницама широм Дијаспоре да следе њихов пример и своје дружење украсе и доброчинством.

AddThis Social Bookmark Button
 
И ратни злочини тема преговора о приступању Хрватске у ЕУ
уторак, 24 мај 2011 09:58

Приредио: Дарко ТЕРЗИЋ

БРИСЕЛ, 23. МАЈА /СРНА/ - Први потпредсједник Европског парламента Ђани Питела рекао је да се међу питањима која још нису дефинисана у преговорима о приступању између ЕУ и Хрватске налазе осјетљиве теме, као што су ратни злочини и потпуна сарадња са Хашким трибуналом, повратак избјеглица и потпуна примјена закона против дискриминације.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Свети Ћирило и Методије и почеци ћирилице
понедељак, 23 мај 2011 20:17

У суботу 21. маја 2011. године у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И одржано је предавање  магистра Радована Калабића на тему "Свети Ћирило и Методије и почеци ћирилице" уз промоцију његове најновије књиге "Под прекорним погледом историје".


Предавање је одржано у просторијама Бухгалери (Buchgalerie), а предавач је био мр Радован Калабић, познати књижевник, историчар и публициста из Београда.

 

Предавање о "Светом Ћирилу и Методију и почецима ћирилице" представљало је почетак и уједно први корак у кампањи за очување српског ћириличног писма међу Србима у алпској покрајини Тирол, коју покреће СПО(Ј)И.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
2. Хуманитарни фудбалски турнир
четвртак, 12 мај 2011 16:32

Српско друштво Задужбина Вас позива на 2. Хуманитарни фудбалски турнир.

Сав приход од  пријава за учешће на турниру намењен је за помоћ нашој браћи на Косови у Метохији!


Циљ турнира је међусобно дружење Срба из Словеније, Расејања и Српских земаља и истовремено чињење једног скромног геста чиме ћемо помоћи нашу браћу на нашој Светој земљи и дати им на тај начин и моралну подршку, како би истрајали у својој борби за опстанак на вековним огњиштима.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Ексклузивно за сајт Српског друштва Задужбина пише познати албанолог, проф. др Каплан Буровић, академик
петак, 06 мај 2011 19:45

ALBANSKI LEKSIK SVEDOČI DA ONI NISU AUTOHTONI

 

U mom delu KO SU ALBANCI? (izdanje na srpskom 2007, na engleskom 2008) posvetio sam čitavo poglavlje tzv. autohtoniji Albanaca na prostorima gde danas žive. Tamo sam naveo ništa manje već sedam dokumenata, činjenica i argumenata, kojima se nedvosmisljeno dokazuje da Albanci nisu autohtoni ne samo na Kosmetu, već ni u samoj Albaniji.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Срби за Србе: Хоћемо да се предамо? Е, нећемо!
среда, 04 мај 2011 17:26

У десетој по реду великој акцији ''ЗА ВАСКРС КОСОВА И МЕТОХИЈЕ'' која је спроведена у суботу 30. априла односно недељу 1. маја, Хуманитарна организација Срби за Србе и Хуманитарна хришћанска заједница ''Радости Моја'' из Штутгарта удружени и заједничким снагама обезбедили су помоћ за 12 српских породица на Косову и Метохији у висини од скоро 6.000 евра. Као и увек велику захвалност дугујемо нашим пријатељима из НВО ''Мајка девет Југовића'' и Епархије Рашко Призренске. А на светој српској земљи ...

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СПО(Ј)И: Отворена интеграциона изложба AUSTRIA meets SERBIA
среда, 04 мај 2011 16:38

У понедељак 2. маја 2011. године свечано је отворена изложба слика српске уметнице Ангелине Андровић Градишник и аустријског уметника Улриха Плишника под називом „Austria meets Serbia“ (Сусрет Аустрије и Србије) у Бечу, коју у оквиру прве бечке недеље интеграције (1. Wiener Integrationswoche) између 2. и 6. маја у галерији „VHS 3“ заједно организују аустријска Хуманитарна организација „Срби за Србе“ и Српска Православна Омладина Инсбрук „СПО(Ј)И“.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Породица Баврлић-Градишка
уторак, 03 мај 2011 17:32

Крајем априла отишли  смо у село Грбавци, општина Градишка (Р.С), са намјером да упознамо породицу Баврлић. Нашли смо Мирјану и њену кћерку Славицу, дјевојчицу од 13 година, саме пред кућицом. Кућицу су добили од социјалног, привремено на коришћење, њена димензија је 6 x 3 м и у њој се налазе двије мале просторије.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Годишњица страдања у Бљјеску
недеља, 01 мај 2011 09:30

На данашњи дан, пре шеснаест година, хрватска војска је почела акцију "Бљесак" у којој је убијено више од 280 Срба а 15.000 протерано из Западне Славоније. У Србији и РС служе се парастос жртвама, док Хрватска обележава те датуме као успех своје војске.


 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа