Вести

ТРИБИНА
петак, 08 октобар 2010 18:04

Српско друштво Задужбина

у сарадњи са

Културним друштвом Михајло Пупин и Друштвом српска заједница

Вас позива на трибину

 

СРПСКА ПОРОДИЦА ДАНАС

 

На трибини ће бити говора о васпитању за породицу данас, као и о актуелним дешавањима у Србији и њиховом утицају на породицу.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Хуманитарни концерт
уторак, 05 октобар 2010 18:25

03. октобра 2010. је одржан трећи по реду хуманитарни концерт  у организаци навијачке групе Делије за помоћ Србима на Косову и Метохији под називом "За наше Косово и Метохију" на стадиону Црвене звезде.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Отворено писмо патриотских организација Каква влада – таква и парада!
недеља, 19 септембар 2010 20:52

Држава Србија у последње две године пропада и тоне огромном брзином. На наше очи слама се комплетан територијални, безбедносни, друштвени, економски, привредни, социјални, културни, државни и морални систем српског народа.

Зато је ово крајњи тренутак да скренемо пажњу јавности са небитних промотера идеологије хомосексуализма, који служе само као још  један у низу елемената за духовно урушавање Србије, и све снаге усмеримо ка спонзорима и покровитељима геј параде – актуелном режиму који је Србију довео до дна.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српски сабор Двери : Време је за свенародни протест против система у Србији
недеља, 12 септембар 2010 19:28

Ово је тренутак да скренемо пажњу јавности са небитних промотера идеологије хомосексуализма, који служе само као још један у низу провокативних мамаца за родољубиву, православну и часну Србију, и све снаге усмеримо ка спонзорима геј парада – актуелном режиму који је Србију довео до дна: економског, политичког, државног, културног, безбедносног и моралног.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Освећено ново звоно у Милићима
уторак, 07 септембар 2010 12:46

На дан (5.9.2010) св. Иринеја Линоског и св. мученика Лупа, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим, служио је свету архијерејску Литургију у храму св. апостола Петра и Павла у Милићима ( Словенија ), уз саслужење више свештеномонаха и свештеника епархија шумадијске и горњокарловачке. Пре почетка Литургије Епископ Герасим је осветио ново звоно, за потребе овог светог храма. На литургиско сабрање, поводом ове радости, окупио се велики број људи, како из самог места тако и из околних крајева Словеније и Хрватске...

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Хуманитарна акција СПОЈИ
субота, 28 август 2010 10:18

У понедељак 23.08.2010. лета Господњег успешно је спроведена још једна хуманитарна акција у организацији браће и сестара СПОЈИ. Овог пута помоћ је упућена у сремско насеље Кузмин, у циљу изградње парохијског дома, где је планирана изградња црквене сале и библиотеке.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Молба за финансијску помоћ
четвртак, 19 август 2010 16:35

Српском православном друштву  Задужбина

Љубљана, Словенија

Уважена господо! Драга браћо у Христу!

Зовем се Кирило Татарка. Ја сам свештеник храма  Успења Пресвете Богородице у Будимпешти. Наша парохија припада Мађарској  православној епархији, која је под јурисдикцијом Руске Православне Цркве (Московске Патријаршије).

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
15 година од злочина у Крајини
среда, 04 август 2010 15:29

Парастосима жртвама у београдској цркви Светог Марка и храму Свете тројице у Бањалуци данас ће бити обележено 15 година од хрватске војне акције "Олуја".

Пре 15 година извршен је напад на подручје бивше Републике Српске Крајине у Хрватској и 13 општина у БиХ, у којем су хрватске и муслиманске снаге убиле око 2.650 и протерале око 350.000 Срба.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СПОЈИ интервју за "Српску Мрежу"
петак, 16 јул 2010 13:27

У отаџбини се често објављују резултати анкета у којима млади људи у Србији једва чекају да напусте своју земљу и оду у ''бели свет''. Обзиром да припадате младим Србима који живе у Аустрији, како гледате на овакве феномене?

СПОЈИ: Један од актуелних проблема Србије, јесте "одлив мозгова". То видимо нажалост као тренутно неизбежну ситуацију у Србији, чија Влада не преузима одговорност за овај проблем или не чини довољно како би омогућила тим младим амбициозним људима да остану у Србији и раде у својој струци или да се даље школују у својој земљи. С једне стране видимо младе, јако амбициозне људе, који су жељни успеха и бољег живота, а с друге стране видимо тешку ситуацију у земљи и којој је просто немогуће напредовати.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа