Вести

СПОЈИ интервју за "Српску Мрежу"
петак, 16 јул 2010 13:27

У отаџбини се често објављују резултати анкета у којима млади људи у Србији једва чекају да напусте своју земљу и оду у ''бели свет''. Обзиром да припадате младим Србима који живе у Аустрији, како гледате на овакве феномене?

СПОЈИ: Један од актуелних проблема Србије, јесте "одлив мозгова". То видимо нажалост као тренутно неизбежну ситуацију у Србији, чија Влада не преузима одговорност за овај проблем или не чини довољно како би омогућила тим младим амбициозним људима да остану у Србији и раде у својој струци или да се даље школују у својој земљи. С једне стране видимо младе, јако амбициозне људе, који су жељни успеха и бољег живота, а с друге стране видимо тешку ситуацију у земљи и којој је просто немогуће напредовати.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Чланови СПОЈИ угостили теквондоисте из Србије
четвртак, 08 јул 2010 14:20

25./26./27.06.2010. - Овог викенда Српска Православна Омладина Инсбрук "Споји" била је активна на два паралелна поља. С једне стране је један део нашег чланства отпутовао из Аустрије у Хрватску где је одржано прво обележавање дана сећања на Јадовно и где смо са нашим братским удружењима из средње Европе заједничким снагама обновили спомен плочу, а с друге стране део нашег чланства је угостио српске теквондоисте из Београда.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
И Слана је Јадовно
уторак, 06 јул 2010 13:35

На подручје некадашњег усташког логора Слана сам први пут дошао 2006.
Као и тада 1941., и онда је на Слани пржило сунце. Рекао би наш народ "гори земља". Овдје нема земље, Слана је сами камен. Једини живот који се ту одржава је биљка зелених назубљених листова отровног садржаја.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Породица Мачак (2. посета)
петак, 02 јул 2010 16:31

Наши активисти крајем месеца јуна поново су посетили  породицу Мачак из Каракаја. Овом приликом уручили смо им нов електрични шпорет (вредности 420.- км) и 50.- км у новцу за вађење пасоша малој Ружици ( добила је бесплатно летовање на мору од министарства за социјално угрожене пордице).

 

Опшириније...

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Породица Симић
четвртак, 24 јун 2010 19:31

Kао што смо и обећали у месецу мају ,поново смо посетили породицу Симић у Челопеку.

Божица  се породила почетком месеца  јуна и родила здраво мушко дете Милана. Одмах  по изласку из болнице послали смо одело и опрему за бебу, а потом је наш члан у Р.С. купио и однео млеко и памперсе.

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
"Споји" први пут на интеграционом фудбалском турниру у Инсбруку
уторак, 22 јун 2010 13:55

19.06.2010. - Српска Православна Омладина Инсбрук - "Споји" била је и овог викенда активна и то учешћем на интеграционом фудбалском турниру у Инсбруку.

 

Након позива интеграцијоног бироа Инсбрука, тачније ЛИСА, што значи "Лига за интеграцију, спорт и антирасизам"  чланови Споји-а су се радо одазвали и по први пут учествовали на оваквом турниру.

 

Oпширније...

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Потомцима и поштоваоцима жртава комплекса усташких логора Јадовно 1941.
четвртак, 17 јун 2010 20:34

Драга браћо и сестре,


На иницијативу удружења грађана Јадовно 1941. из Бања Луке, 24. јун  је одређен за "Дан сјећања на Јадовно 1941."

Тога дана, 1941. године, логор Слана на острву Пагу је примио своје прве заточенике а логор Јадовно на Велебиту достигао своје коначне димензије.

За неколико дана, у суботу 26. јуна 2010. одржаће се након 69 година, прво обиљежавање "Дана сјечања на Јадовно 1941."

Комеморативни скуп ће се одржати на Спомен подручју Шаранова јама, у кругу девастираног Спомен обиљежја посвећеног жртвама Јадовна.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прослава 30 г. ФК Дрина
среда, 16 јун 2010 15:52

У Белинзони 12.06.2010. у сали Еспоцентро одржана је забава поводом 30 год. од оснивања ФК ДРИНА. Наша хуманитарна организација је била присутна на овој прослави са својим члановима и активистима.

Током прославе на нашем штанду био је изложен информативни материјал, где су сви присутни могли да имају увид у наш досадашњи рад.Такође током  вечери нашој хуманитарној организацији је било уступљено организовање продаје колача и торти од којих је сав приход уплаћен у фонд као донација.

 

Oпширније...

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СЗС - Предавања у Бечу
уторак, 08 јун 2010 13:03

Центар за Србе у расејању "Свети Сава" одржао је у недељу 06. јуна предавање у црквеном дому Храма Васкрсења Христова у Бечу. Предавање је отворио старешина Храма Отац Драго Вујић, након чега је председник поменуте асоцијације проф. Радмила Кунчер говорила на тему "Матерњи језик и познавање културне баштине у функцији очувања националног идентитета" указивајући присутним гостима, међу којима је било неколико професора српског језика и представника различитих српских удружења у Аустрији, на проблем постепеног заборава матерњег језика и самим тим властитог идентитета Срба у расејању. Хуманитарна организација Срби за Србе је, по благослову старешине Храма, имала свој информативни штанд на предавању где су присутни гости имали прилику да се ближе упознају са радом нашег удружења.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 61 62 63 64 65 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа