Вести

Отворено писмо патриотских организација Каква влада – таква и парада!
недеља, 19 септембар 2010 20:52

Држава Србија у последње две године пропада и тоне огромном брзином. На наше очи слама се комплетан територијални, безбедносни, друштвени, економски, привредни, социјални, културни, државни и морални систем српског народа.

Зато је ово крајњи тренутак да скренемо пажњу јавности са небитних промотера идеологије хомосексуализма, који служе само као још  један у низу елемената за духовно урушавање Србије, и све снаге усмеримо ка спонзорима и покровитељима геј параде – актуелном режиму који је Србију довео до дна.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српски сабор Двери : Време је за свенародни протест против система у Србији
недеља, 12 септембар 2010 19:28

Ово је тренутак да скренемо пажњу јавности са небитних промотера идеологије хомосексуализма, који служе само као још један у низу провокативних мамаца за родољубиву, православну и часну Србију, и све снаге усмеримо ка спонзорима геј парада – актуелном режиму који је Србију довео до дна: економског, политичког, државног, културног, безбедносног и моралног.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Освећено ново звоно у Милићима
уторак, 07 септембар 2010 12:46

На дан (5.9.2010) св. Иринеја Линоског и св. мученика Лупа, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим, служио је свету архијерејску Литургију у храму св. апостола Петра и Павла у Милићима ( Словенија ), уз саслужење више свештеномонаха и свештеника епархија шумадијске и горњокарловачке. Пре почетка Литургије Епископ Герасим је осветио ново звоно, за потребе овог светог храма. На литургиско сабрање, поводом ове радости, окупио се велики број људи, како из самог места тако и из околних крајева Словеније и Хрватске...

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пристигла помоћ Србима у Крајину
уторак, 31 август 2010 18:47

У недавно завршеној великој заједничкој акцији ЖИВЕЋЕ КРАЈИНА неколико српских хуманитарних и друштвених организација током које је са 3.300 евра обезбеђена помоћ за девет српских породица на подручју Крајине, ових дана је успешно приведена крају. Сва планирана помоћ је испооручена породицама које сигурни смо већ спроводе свакодневне животне обавезе са мало мање бриге за сутра.

 

Погледајте слике у галерији >>

AddThis Social Bookmark Button
 
Хуманитарна акција СПОЈИ
субота, 28 август 2010 10:18

У понедељак 23.08.2010. лета Господњег успешно је спроведена још једна хуманитарна акција у организацији браће и сестара СПОЈИ. Овог пута помоћ је упућена у сремско насеље Кузмин, у циљу изградње парохијског дома, где је планирана изградња црквене сале и библиотеке.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Молба за финансијску помоћ
четвртак, 19 август 2010 16:35

Српском православном друштву  Задужбина

Љубљана, Словенија

Уважена господо! Драга браћо у Христу!

Зовем се Кирило Татарка. Ја сам свештеник храма  Успења Пресвете Богородице у Будимпешти. Наша парохија припада Мађарској  православној епархији, која је под јурисдикцијом Руске Православне Цркве (Московске Патријаршије).

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Живеће Крајина !
понедељак, 16 август 2010 14:37

Извештај: Предраг Маринковић

 

Удруженим снагама у суботу 14. августа спроведена је још једна у низу великих хуманитарних акција на подручју српске Крајине. У овом великом заједничком подухвату учествовало је, поред наше, још три братске организације:

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Повеља 10. Сабора српске омладине и 4. Сабора Српске мреже
уторак, 10 август 2010 21:24

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја, а у организацији Српског сабора Двери, у Београду је од 6. до 8. августа одржан десети Сабор српске православне младости и будућности, као и четврти Сабор Српске мреже, у овоме часу једине и јединствене асоцијације на свету која сабира више десетина разних нестраначких српских патриотских удружења из свих Српских земаља и Расејања.

 

Овогодишњем, јубиларном Сабору, присуствовало је преко 100 учесника из више од 30 организација из Србије, Републике Српске, Црне  Горе, осталих бивших југословенских република, као и европског, америчког, канадског и аустралијско-новозеландског српског расејања.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Одржан 10. САБОР СРПСКЕ ОМЛАДИНЕ и 4. САБОР СРПСКЕ МРЕЖЕ
уторак, 10 август 2010 20:26

СРПСКА МРЕЖА ЗА  21. ВЕК

Од 6. до 8. августа 2010. године у Србији је одржан 10. Сабор српске омладине, традиционална манифестација у организацији Српског сабора Двери, која је први пут уприличена на Универзитету у Београду 6. децембра 2001. године уз учешће два удружења. Од тада се сваке године одржава при великим српским светињама широм Балкана и броји више десетина патриотских иницијатива из целог света које су 17. марта 2007. године формирале Српску мрежу, чији је ово истовремено био 4. Сабор. Овим јубиларним поводом појавили су се први штампани примерци јединственог каталога српског патриотског НВО сектора, који је пописао историјат Сабора и Српске мреже, као и регистар организација са контактима.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа