Вести

СЗС - Акција на Озрену
уторак, 08 јун 2010 12:54

Са представницима РТВ Републике Српске, „Вечерњих новости“, регионалног листа “Глас комуна“ ,а под вођством новинарског доајена Озрена Јоргановића, крећемо у дубину планине Озрен, у мјесто Бољанић, двадесетак километара удаљено од Добоја (Република Српска). Касније ће се нашој групи прикључити уредници Радио Добоја,часописа „Видици“ и “Гласа жељезничара“. Због лошег времена екипа РТВ Бијељина није стигла да нам се придружи.

Тодора и Ђорђе Нешковић, родитељи осморо малишана не могу да вјерују, нити да сакрију одушевљење изазвано нашим доласком. Једини редовни приход ове вишечлане породице, која живи у кући пуној влаге је 40 марака дјечијег додатка! Старија дјеца су вриједна, па надничењем у сусједству покушавају да нахране гладна уста.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Породица Тришић
уторак, 08 јун 2010 12:44

После посете наших активиста у месецу априлу породици Тришић, на задњем нашем сабрању,одлучили смо да се прикључимо акцији коју је повела борачка организација из Зворника и помогнемо новчано акцију изградње дома овој породици. Наша организација ће за ову прилику издвојити 3000.- км за материјал .

Наши чланови су већ у месецу мају били са организатором акције и на стоваришту у Ораховцу уплатили аванс од 500.-сфр за материјал (цемент,даске и арматуру).

Остатак новца ћемо слати током радова, у јуну 1000.-км и јулу остатак.

Позивамо вас да нам се прикључите да би што пре саградили дом и омогућили овој деци да као и наша имају сигуран кров над главом .

(видео)

AddThis Social Bookmark Button
 
СПОЈИ - Пројекција филма "Где цвета лимун жут"
субота, 05 јун 2010 07:55

У петак 04.06.2010. одржана је пројекција филма "Где цвета лимун жут". Тако је Српска Православна Омладина Инсбрук надовезала пројекцију филма на претходно предавање које је одржано 13.05.2010. на тему "Први Светски рат и Србија".

Наш цењени гост ове вечери био је господин Мића Пантић, један од најстаријих оснивача удружења "Свети Николај" из Инсбрука, који је на отварању поздравио наше младе чланове и пренео нам поздраве Мр Радована Калабића и Двери Српских из Београда!

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Хуманитурни турнир у малом фудбалу
среда, 02 јун 2010 18:42

Помаже Бог драга браћо!

 

Српско друштво Задужбина Вас позива на Хуманитарни фудбалски турнир, чији ће сав приход ићи за помоћ нашој браћи на Косови у Метохији!

Циљ турнира је међусобно дружење Срба из Словеније и истовремено чињење једног скромног геста чиме ћемо помоћи нашу браћу на нашој Светој земљи и дати им на тај начин и моралну подршку, како би истрајали у својој борби за опстанак на вековним огњиштима.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - породица Станковић
среда, 02 јун 2010 15:46

 

Били смо  у посети петочланој породици Станковић која живи у напуштеним омладинским баракама (из времена братства и јединства) у Kаракају.  Пореклом су из Олова и као већина српског становништва са тог простора,  деведесетих година су избегли и до повратка муслиманског становништва били настањени  у Зворничком насељу  Дивич (СВ.Стефан).

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Микан Ристановић
понедељак, 31 мај 2010 15:56

После предлога  наших чланова, који су већ и сами  учествовали у прикупљању помоћи,  посетили смо Микана Ристановића у селу  Трновица (Зворник).
Микан је у четвртом разреду због здравствених проблема напустио школу , после неколико година неуспешног лечења, установили су да има тумор испод ока  да због тога има хормонски поремећај у расту (висок је 215цм)и да мора хитно да се оперише .

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Породица Мачак
недеља, 30 мај 2010 12:44

Посетили смо самохрану мајку Гордану која живи са седмеро деце и једним унучетом у напуштеним баракама "фабрике инжињериг" у каракају . Живе у две собице, Светлана са Дејаном у једној а остали у другој са једним креветом на којем спава Гордана и мања деца док већа деца спавају на поду. Немају ни ормар па сво одело које имају је на једној хрпи у ћошку собе. Шпорет им не ради па морају да иду код комшија да би спремали оно мало хране што обезбеде.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Срби за Србе - помоћ за породице у Српској
субота, 29 мај 2010 18:21

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из САД посетили су и помогли две српске многодетне породице у Републици Српској - Нешковиће из села Бољанићи (на слици) и породицу Максимовић из села Петрово. У висини од 350 евра за сваку породицу обезбеђена је основна помоћ у храни и хигијенским пакетима. Такође, за породицу Нешковић обезбеђена је нова веш машина док је за Максимовиће обезбеђен замрзивач.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Одржано хуманитарно песничко вече
петак, 28 мај 2010 15:33

У четвртак, 27. маја, одржано је хуманитарно песничко вече са циљем прикупљања прилога за угрожене Србе на Косову и Метохији.

 

Захваљујући хуманости српских песника из Словеније, који су се одрекли свог хонорара од продаје њихових књига и збирки песама, као и личним прилозима и њих и гостију на овој песничкој вечери, успели смо да сакупимо 371 еуро прилога, који ће бити испоручени нашој најугроженијој браћи на Косову и Метохији у оквиру испоруке осме донације Фондације "За српски Космет", која функционише у склопу нашег друштва "Задужбина".

Велико хвала свима који су наступили, као и свим гостима!

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

 

Фотографије

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа