Вести

Васкрсење Господа Исуса Христа
субота, 03 април 2010 20:28

AddThis Social Bookmark Button
 
Васкршња посланица 2010. године
субота, 03 април 2010 19:32

 

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
СВОЈОЈ ДУХОВНОЈ ДЕЦИ
О ВАСКРСУ 2010. ГОДИНЕ

 

ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ
ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ,
МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ,
СА СВИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ –
СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВИМА СИНОВИМА И КЋЕРИМА
НАШЕ СВЕТЕ ЦРКВЕ: БЛАГОДАТ, МИЛОСТ И МИР ОД БОГА ОЦА,
И ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА, И ДУХА СВЕТОГА,
УЗ НАЈРАДОСНИЈИ ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ:

 

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!


 

Христос васкрсе из мртвих,
смрћу смрт уништи
и мртвима у гробовима живот дарова!

Опширније

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ЗАХВАЛНОСТ СВИМА КОЈИ СУ ЈОШ УВЕК УСПРАВНИ
четвртак, 01 април 2010 16:37

После свега остаће чињеница да су 127 режимских посланика оставили ружан траг у историји српског народа а да је преко тристапедесет јавних личности и велика маса других грађана показала како се слободно, именом и презименом говори.

 

Центар за конзервативне студије, Српски сабор Двери и Институт за истраживање српских страдања у двадесетом веку захваљују се свим грађанима, свим јавним личностима, свим организацијама и установама које су имале родољубиве свести и грађанске храбрости да подрже наш Апел против срамне сребреничке резолуције која је пре два дана изгласана у Скупштини Србије.  Опширније

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Копар
недеља, 28 март 2010 18:09

Чланови Српског друштва Задужбина су наставили овај викенд свој рад на ширењу Српске мреже и ширењу хуманитарне акције са својим активностима у Копру. Наши активисти су у договору са копарским парохом, о.Томом присуствовали недељној литургији, после које су локално српско становништво упознали са својим радом, и том приликом поделили стотинак летака са извештајима о испорученој 7.донацији нашој браћи на Косову и Метохији. Уједно је уз благослов о.Томе покренута и акција сакупљања прилога у нашој цркви у Копру која ће трајати све до наредног одласка на нашу свету земљу, и зато би искористили и ову прилику да се захвалимо свима на указаном поверењу!

Одлазак у Копер смо искористили и за састнак са члановима српског друштва из Копра, АКУД Коло, са којима је, на обострано задовољтсво, успостављена сарадња и испланиране неке заједничке акције у наредних месец дана, о којима ћете бити обавештени сви путем нашег сајта и форума!

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

AddThis Social Bookmark Button
 
Пројекција документарног филма "Опстати у Призрену"
петак, 26 март 2010 15:33

Драга браћо и сестре,

 

у организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани је 25.3 одржана пројекција филма "Опстати у Призрену". Пред око 60 гостију приказана је прича о професору Милошу Некићу и његовом опстанку у старој српској престоници, кроз причу о његовом херојству и борби кроз живот, у непријатељском окружењу, где он својим личним примером показује како љубав увек побеђује мржњу. Прича за пример, поготово нама младима!

 

Наши чланови су, поред поменутог филма, приказали и два краћа филма која су посведочила и најверодостојније приказала на који начин и коме је испоручена 7.донација у оквиру испоруке помоћи нашој браћи на Косову и Метохији у организацији Задужбине. Опширније

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Годишњица НАТО бомбардовања
среда, 24 март 2010 08:23

Србија обележава 24. март као Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања. Одлука о почетку напада на СРЈ донета је без одобрења Савета безбедности УН, а бомбардовање је окончано 78 дана касније, усвајањем Резолуције 1244.

 

На 11. годишњицу почетка бомбардовања Савезне Републике Југославије, у Београду и Новом Саду, тачно у подне, огласиће се сирене које ће емитовати знак за престанак ваздушне опасности. Дан почетка бомбардовања обележава се као Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања. Опширније

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција филма "Опстати у Призрену"
петак, 19 март 2010 20:54

Поштовани пријатељи,

Српско друштво Задужбина Вас позива на пројекцију филма "ОПСТАТИ У ПРИЗРЕНУ"

У Призрену је до 1999. године живело више од 10 000 Срба. Данас их има тек 18. Ово је прича о Милошу Некићу, професору у пензији који је после четири године успео да се врати у своју кућу спаљену 17. марта 2004. године и да, без ичије помоћи, натера привремену власт на Косову да му је обнови. Милош је издржао све притиске исељавања желећи да остане у кући у којој је рођен, у којој жели да умре – љубављу и вером у људе победио је мржњу.

Поред саме пројекције филма моћи ће те да видите и наш извештај са испоруке 7.донације нашој браћи на Косову и Метохији!

Четвртак, 25. марта у 20 часова, Пословни центар Словенијалес, Дунајска ц. 22, Љубљана.

УЛАЗ СЛОБОДАН!

AddThis Social Bookmark Button
 
Поуке о посту
петак, 19 март 2010 20:49

Post slikaЦиклус Великог поста са Васкрсом и недељама око Педесетнице заузимају централно место у богослужењу наше Цркве. И то није случајно,

јер су управо Васкрс и Педесетница (Силазак Светог Духа на апостоле) са Вазнесењем Господњим три главна догађаја у историји спасења комплетне Божије творевине. Зато је Црква комплетан богослужбени поредак градила око прослављања ова три догађаја. Сам пост је уобличаван кроз Црквену повест те је сходно томе свака недеља Поста понела прославу неког важног догађаја за Цркву. Ова прва недеља великог поста се назива недељом Православља и тада се прославља сећање на победу истините вере када је царица Теодора 843. год сазвала сабор на ком је коначно побеђена иконоборачка јерес. Прослављајући овај дан ми се са поносом сећамо и свих Светих Отаца који су се показали као неизрециви прегаоци и трудбеници на изградњи Цркве Божије, тј. на изградњи Тела Христовог чији смо ми удови. Потврђујући тако својим животом речи пророка и псалмопојца Давида: ,,Диван је Бог у светима својим".

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ШЕСТ ГОДИНА ОД МАРТОВСКОГ ПОГРОМА
среда, 17 март 2010 00:00
Данас се навршава шест година од мартовског погрома 2004. године над Србима на Косову и Метохији.
Инсценираним убиством албанске деце у Косовској Митровици, започела је унапред смишљена акција против Срба на читавом Косову и Метохији, која је имала за циљ застрашивање и протеривање Срба са простора Косова и Метохије.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа