Вести

Помоћ за Кесен кроз први хуманитарни турнир КРАЉЕВСКИ КУП
субота, 01 фебруар 2014 08:30

У суботу, 25. јануара 2014. године Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И је, у насељу Олимпијско село у Инсбруку, успешно организовала први хуманитарни турнир у фудбалу у хали под називом КРАЉЕВСКИ КУП.

Омладинска организација СПО(Ј)И је КРАЉЕВСКУ КУП у првом плану покренула као хуманитарни турнир, али се слободно може рећи да се ради и о интеграционом турниру, јер су већ на првом одржавању турнира учествовале 20 екипе са играчима и гостима из преко 20 различитих земаља порекла.

 

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Тодоревић, Горња Борина
петак, 17 јануар 2014 15:48

Сваке године већина наших сународника зимски одмор проводи са најмилијима у отаџбини. Током одмора наши чланови одвоје пар дана да би посетили неколико породица, у својој близини, и обрадовали их поклонима за Божић. Једна од породица коју су активисти Х.О. Немањићи-Тићино обрадовали поклонима је шесточлана породица самохране мајке Снежане Тодоревић и њено петеро деце: Вељко, Ђорђе, Сузана, Валентина и Дуња .

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Божићни пакетићи и нове посете
петак, 17 јануар 2014 15:44

Чланови организације Срби за Србе из Новог Сада посетили су 4. јануара породице Дањек, Новаковић и Вујаковић у Бачкој како би им уручили Божићне пакетиће и упознали се са њиховом ситуацијом. Прву породицу коју смо обишли је породица Дањек у Равном Селу, коју већ дуже време помажемо. Овог пута смо само свратили у кратку посету ради уручења пакетића. Нисмо се најавили како би што више изнендадили децу која су била одушевљене поклонима. Иначе породици Дањек смо прошле године изградили купатило.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Извјештај са божићне акције „Будимо људи 2013″
недеља, 12 јануар 2014 14:19

Мир Божји – Христос се роди!

Више него успјешно, уз Божију помоћ, завршена је Божићна добротворна акција Србског сабрања Баштионик.
Добротворна акција за помоћ материјално угроженим породицама, првенствено оним са више дјеце, а уз благослов владике бањалучког господина Јефрема, трајала је током Божићног поста, у данима када је благочестиви народ показивао љубав и бригу према свом роду.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Видаковић, Грбавци, Република Српска
недеља, 05 јануар 2014 14:18

За време Божићњег одмора у отаџбини наши активисти посетили су шесточлану породицу Анђелка и Душанке Видаковић и њихову децу: Јелена 1995, Зорица 2000, Ружица 2001 и Светозар 2003 из села Грбаваци. Упознали смо их пре две године и од тада у неколико акција, за време Божића 2012, 2013 и у августу, изградили смо им купатило и помагали куповином хране...

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ за три породице у Крајини
недеља, 05 јануар 2014 14:13

Након неколико месеци планирања и спровођења у дело, протеклих недеља коначно је завршена испорука помоћи за три породице на подручју Топуског у Крајини у укупној вредности од 1.200 евра. Породице које смо овом приликом помогли су Релић, Воркапић и Котур.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Стевановић, Ораховац, Р.С.
четвртак, 26 децембар 2013 09:38

После дужег времена поново смо обишли и помогли шесточлану породицу Милана и Ружице Стевановић из Ораховца Р.С са децом: Младен 17г, Миланка 9г, Дејан 5г и Ангелина 2г.
Стевановиће смо упознали у месецу марту 2011 год. годинама су се селили по старим кућама, јер њихов дом је уништен током прошлог рата и нису у могућности да га обнове и да се врате на огњиште....

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС помогли Ковачевиће на Рогатици
четвртак, 26 децембар 2013 09:32

Милена Ковачевић и њено четворо дјеце су живјели у Рудом у Републици Српској гдје је, од како се удала, трпјела насилног супруга алкохоличара. Милена злостављање више није могла подносити и прије пар мјесеци је одлучила да због своје дјеце то прекине. Чврста у жељи да својој дјеци коначно обезбједи мир, сигурност и пажњу вратила се у једино мјесто за које је знала, своје родно село Пљешевице, близу Рогатице, својим старим родитељима.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа