Вести

СЗС помогли Ковачевиће на Рогатици
четвртак, 26 децембар 2013 09:32

Милена Ковачевић и њено четворо дјеце су живјели у Рудом у Републици Српској гдје је, од како се удала, трпјела насилног супруга алкохоличара. Милена злостављање више није могла подносити и прије пар мјесеци је одлучила да због своје дјеце то прекине. Чврста у жељи да својој дјеци коначно обезбједи мир, сигурност и пажњу вратила се у једино мјесто за које је знала, своје родно село Пљешевице, близу Рогатице, својим старим родитељима.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Подржите велику Божићну акцију
понедељак, 09 децембар 2013 18:46

Хуманитарна организација Срби за Србе најављује велику Божићну хуманитарну акцију која ће се се спровести на простору Косова и Метохије, Крајине, Републике Српске, Рашке области, Херцеговине и других крајева широм Балкана где живе угрожене српске породице у периоду од Божића од Савиндана. Позивамо све Србе и људе добре воље широм света да својим донацијама подрже ову традиционалну акцију наше организације.

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Тодоровић, Горња Борина
понедељак, 09 децембар 2013 18:41

Посетили смо шесточлану породицу самохране мајке Снежане Тодоровић (39) и њено петеро деце: Вељко (15), Ђорђе (14), Сузана (11), Валентина (5) и Дуња (3) из Горње Борине код Лознице, живе у малом кућерку, на обронцима планине Гучево, западна Србија.
У две мале мемљиве собице са два кревета, добро би им дошао још један кревет, живе скромно, од мале баште и нешто стоке. На лоше услове су већ навикли, али како кажу, не би се бунили када би и они у свом дому имали компјутер или веш машину...

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ породици Кантар из Крајине
субота, 23 новембар 2013 17:23

Хуманитрана организација Срби за Србе, помогла је током новембра петочлану породицу Кантар из Доњег Лапца на простору Крајине. Помоћ се огледала у набавци материјала и опреме за грејање у износу од 650 €. Породицу Кантар смо већ помагали пре годину дана набавком материјала за изолацију куће, тако да смо овом приликом успели да им додатно побољшамо услове за живот. Родитељи Бранимир и Ирена са ћеркицама Миланом (8), Јеленом (6) и сином Милошем (1) се овом приликом захваљују свим људима добре воље који су својим донацијама помогли да наша организација помогне ову вредну породицу.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Сикимић, Каракај
субота, 23 новембар 2013 17:18

Поново смо посетили петочлану породицу Сикимић из Каракаја (Р.С) и уручили им нову помоћ. Били су приморани да напусте подрум у којем су до сада живели, био је препун влаге и буба, преселили су се у нову кућу, коју су годинама градили.
Поново су на почетку без новца, намештаја, ствари, струје и воде, започињу нови живот.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ у Вошановцу и Великом Поповцу
четвртак, 21 новембар 2013 16:40

У четвртак, 14. новембра 2013. године, чланови Српске православне омладине Инсбрук – СПО(Ј)И у Србији успешно су испоручили помоћ у Вошановцу и Великом Поповцу код Петровца на Млави у оквиру нове хуманитарне акције.

Помоћ у виду спортске опреме је лично допремљена од наших чланова до Основне школе „Ђура Јакшић“ у Вошановцу где смо веома топло дочекани од учитељице Иване Јовановић и седморо ђака, који сви заједно иду у једно одељење и слушају наставу од 1. до 4. разреда, јер више ђака нема.

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
''Тројка из блока'' мајица у СЗС бутику
четвртак, 21 новембар 2013 16:32

Хуманитарна организација Срби за Србе представља нову мајицу у свом СЗС БУТИКУ од чије продаје ће средства бити усмерена ка завршетку пројекта изградње 10 купатила за социјално угрожене породице у Србији. Такође, пројекат ће се наставити и у 2014. години са неизмењеним циљем за помоћ минимум 10 породица у изградњи или доградњи купатила у њиховом домаћинству.

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Породица Костић, Брањево
уторак, 19 новембар 2013 16:40

Наши активисти из Р.Српске посетили су деветочлану породицу Костић из Брањева општина Зворник и том приликом помогли куповином шпорета "Смедеревац" и дрва за зиму.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Пристиже помоћ за Србе у Крајини
уторак, 19 новембар 2013 16:36

Протеклих дана успешно је испоручен и последњи део помоћи породицама у Крајини, које смо обишли средином јуна у склопу Васкршње акције. Због нешто споријег прилива средстава, са закашњењем од неколико месеци је стигла помоћ и до породице Бунчић и допунска помоћ за породицу Љубичић. Породици Бунчић смо успешно набавили једну краву у износу од 1.000 €, док је четворочланој породици Љубичић уз претходно достављн лежај, овом приликом набављен и један прозор.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа