Помаже Бог, добро нам дошли...

 

СЗС: Помоћ породици Граховац
недеља, 08 април 2012 09:26

Извештај: Пријатељи из Приједора, Република Српска

У марту мјесецу спровели смо још једну у низу акција у поткозарском крају. Овај пут помогли смо ратног ветерана Бранислава Граховца и његову породицу који живе у селу Ламовита надомак Приједора. Породицу Граховац чине господин Бранислав и његова супруга Драгица, син Његош и кћерке Адријана и Станислава. Обе кћерке су удате, али су у јако тешким финанасијсим ситуацијама јер мужеви немају стално запослење.

 

Бранислав нам је упутио молбу за помоћ, јер како каже до сада су могли некако да прегурају и да саставе крај с крајем, али више не могу, јер су рапсродали готово све што су имали и што су могли продати.


Иако је пракса наше организације да помажемо вишедетне пордице, схвативши о каквом је човјеку и војнику рјеч морали смо да  изађемо у сусрет. Бранислав је био војно лице од 1974. године до 1999 године када га је војска тадашње Југославије отпустила без икаквог рјешења и од тада је незапослен. Рат је провео на ратиштима у Словенији, Хрватској и БиХ. Током рата, Браниславов панцир кога и дан данас чува, је ''начет'' на седамнаест мјеста. Морамо споменути и да је у кући Граховаца, после акције ХВО ''Олуја'' уточиште нашло и неколико породица из Републике Српске Крајине које су примили и помогли. Супруга Драгица је радила као куварица, али како је једно вријеме имала здравствених проблема морала је да престане да ради, тако да нико у породици нема стална примања.

 

Највећи проблем Граховцима је представљао дуг за електричну енергију који нису могли да плате и пријетило им је искључење, тако да смо уплатили дуг за електичну енергију и адвокатске услуге око отписа камата што је све укупно износило 871,60 КМ. Бранислава нам се обавезао да ће даље да настави да редовно плаћа рачуне, и да ће за струју морати ''да буде''.


За крај преносимо ријечи захвалности свим донаторима наше организације од породице Граховац!

С вером у Бога!
Пријатељи из Приједора

 

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа