Помаже Бог, добро нам дошли...

 

СЗС помогли школску библиотеку
петак, 30 март 2012 14:57

Током месеца марта комплетиран је микро пројекат опремања школске библиотеке у Доњој Трепчи. Овај пројекат, започет пре неколико месеци реализовали су пријатељи организације након молбе за донацију у књигама упућену од стране ученика и библиотекара локалне школе. У првој фази пројекта прикупљане су књиге искључиво за потребе школске библиотеке. Након тога, акција је проширена на опремање библиотеке и рачунарским елементима како би библиотека била донекле осавремењена.

Последњу фазу представљале су донације у књигама и за старију популацију, сходно тенденцији школске библиотеке да у наредном периоду прерасте у библиотеку локалног карактера, коју би посећивали сви заинтересовани независно од старосног доба.

Резултат вишемесечног труда наших пријатеља је следећи: прикупљено је преко 500 књига углавном лектире, дела књижевности за децу домаћих и страних класика, али и савремених писаца. Поред наведеног своје место у послатим књигама нашли су и разни уџбеници, речници, граматике и правописи, али и књиге на француском и енглеском – језицима које деца имају у наставном програму.

 

 

Што се тиче донације у техничкој опреми, послате су следеће ствари: један ДВД читач и неколико дискова са образовним и забавним садржајима као и програм за вођење библиотеке. Као скромни почетак опремања библиотеке компјутерима, једна пошиљка је садржала и две рачунарске тастатуре, два оптичка миша и пар звучника.

Захваљујемо се пријатељима организације који су учествовали у овој акцији, а посебно г-дину Банету на одлично спроведеном пројекту и упућујемо похвале за самоорганизованост и пример како може и треба да се ради за добробит српске деце и српског друштва у целини.Са вером у Бога!

 

Извор: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа