Вести

СЗС представили Србију у Бечу
недеља, 19 јун 2011 18:09

У суботу 18. јуна аустријска Хуманитарна организација "Срби за Србе" у сарадњи са СКУД "Карађорђе" представила је Србију - у оквиру интер-културне породичне манифестације "WienWirbel" - кроз припремање српског доручка, као и малу фото-презентацију и фолклорну приредбу коју је извео дечији ансамбл СКУД "Карађорђе".

 

 

Овом приликом је уз дружење и пријатну атмосферу кроз продају доручка прикупљена и скромна хуманитарна помоћ у висини од 73 €. Своје кулинарске специјалитете и фолклорну традицију представиле су поред наше организације још осам удружења са свих крајева света.

На српском штанду, који је био украшен српском заставом и фотографијама српских градова, манастира (Високи Дечани, Грачаница и Студеница) и природним лепотама Србије, радиле су две младе волонтерке у српској ношњи којима се овом приликом од срца захваљујемо, а гости различитих националности били су у прилици да уз домаћи хлеб, проју и питу од сира пробају српски ајвар, чајну кобасицу, сир, печеницу и павлаку. Поред тога, наши гости су уз сваки купљени доручак почашћени домаћом ракијом из Чачка, што је проузроковало веома занимљиве реакције наших аустријских суграђана.Нешто пре 11 часова уследила је и фолклорна представа "Игре из Шумадије" дечијег ансамбла СКУД "Карађорђе" уз пратњу хармоникаша, која је изазвала праве овације и одушевљење присутне публике. На овом месту користимо такође прилику да се захвалимо и Српском културно-уметничком друштву "Карађорђе", које нам је отвореног срца изашло у сусрет и указало велику подршку учешћем у овогодишњој манифестацији "WienWirbel".


У нади да смо послали поруку свим српским заједницама широм дијаспоре да следе овај пример и заједничким радом на позитиван начин представљају своју земљу и народ и то украсе доброчинством, поздрављамо све донаторе и пријатеље наше организације у Аустрији и другим крајевима света.

 

Срби за Србе

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа