Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Успешно одржана ''Тројка из блока''
уторак, 22 мај 2012 15:50

Извештај: СЗС Београд


Хуманитарна организација Срби за Србе организовала је 19. маја први по реду хуманитарни турнир у шутирању тројки под називом ''Тројка из блока'' који је одржан на теренима основне школе ''Лаза Костић'' у 23. блоку на Новом Београду. Дејан Томашевић, Дејан Бодирога и Кошаркашки савез Србије подржали су организовање овог такмичења.

 

На турниру је учествовало преко 100 такмичара различитих узраста, а победник такмичења био је Јован Радуловић са 13 поена у финалу.

Циљ ове хуманитарне манифестације био је прикупљање финансијских средстава за изградњу куће шесточланој породици Баловић из Рашке области. Укупни приходи били су 121.100 дин. у које су укључени приходи од спонзора, учесника и донатора.

 

 

Турнир су свечано отворили шутом за три поена кошаркаш Дејан Милојевић испред Кошаркашког савеза Србије и Бошко Ћирковић Шкабо из Београдског синдиката. Музички део програма водили су реп групе ТХЦ ла Фамилија и Фантастична четворка.

Након трочасовних квалификација ''жестоке'' борбе за три поена, 10 најбољих такмичара пласирало се у финале и били су награђени скромним робним наградама. Поред победника Јована Радуловића, друго место освојио је Марко Мишковић док је на трећем месту био Алекса Пиштољић. Најмлађи учесник такмичења имао је само 3 године, а најстарији 62 године.
Један од главних организатора овог хуманитарног такмичења био је и Младен Матијашевић из организације ''Срби за Србе'' који је дао свој коментар на целокупну манифестацију:
- Испунили смо сва очекивања зацртана пре почетка турнира. Уложили смо огроман напор да по први пут организујемо овакву спортску, а уједно и хуманитарну акцију. Радује нас чињеница да смо успели да окупимо пре свега младе људе да кроз спортско и витешко надметање допринесу једном племенитом циљу. Захваљујемо се свим учесницима, спонзорима и донаторима који су подржали нашу манифестацију.

Новинари СОС канала и Танјуга били су на лицу места и извештавали са овог јединственог хуманитарног догађаја.

Ову хуманитарну акцију свесрдно су подржали: Кошаркашки савез Србије, Дејан Бодирога, Дејан Томашевић, Дејан Милојевић, градска општина Нови Београд, ТХЦ ла Фамилија и Фантастична Четворка, Принцип прес, Позориштанце Пуж, директор, наставници и ученици ОШ ''Лаза Костић'', Red Bull, и Бео Дак, док су спонзори ове манифестације били: АСБВ Термотехника, теретана Fit Line Gym, City Service Београд, Тарго телеком, Тениски клуб Газела, Мax caffe, Мишконе пластик, и Proud Mary.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа