Помаже Бог, добро нам дошли...

 

"Видовданска" акција реализована
уторак, 26 јун 2012 17:15

Наши драги пријатељи из хуманитарне организације „Задужбина“ из Словеније су нас посетили током викенда. Повод ове посете је додела новчане помоћи најугроженијм породицама из Штрпца, Поморавља, Метохије и Централног Косова.


Дивни људи из наше дијаспоре из Словеније су током протеклих неколико месеци сакупили четири хиљаде евра и одлучили да тај новац дарују нашем народу на Косову.

 

Ми смо имали ту част и задовољство да им будемо домаћини и да им помогнемо приликом одабира породица, као и да за њих обавимо све логистичке припреме око њиховог боравка на Косову и Метохији.

Током четири дана, ми смо са нашим гостима обишли више села новобрдског, гњиланског, каменичког и витинског краја, Штрпца, затим метохијска села Кош и Осојане, као и село Старо Грацко у општини Липљан, али и једну породицу са тешко оболелим дететом из села Бањска надомак Звечана. У питању су сиромашне, вишечлане породице, без икаквих извора прихода, које живе у изузетно тешким условима, трошним кућама, без основних услова за живот. Сви сусрети су били веома дирљиви, било је много емоција и суза. Плакали су и наши гости, и домаћини, али и ми.

Свака породица је добила по двеста, триста евра, то њима пуно значи, али им је још важније што нису заборављени и што још увек има оних који мисле на њих. Видети сву ту сиротињу, беду, куће које су пред рушењем , без купатила, воде, ту малу дечицу која трчкарају по дворишту и играју се са домаћим животињама, никога не оставља равнодушним.

Инфраструктура је катастрофална, путева нема, нема канлизације, нити водоводне мреже, већина кућа је неусловна за живот, све то оставља горак укус у устима ретких посетилаца ових забачених крајева и села. Да ли је могуће да све оно што треба да се уради за наш народ пада на плећа невладиних и хуманитарних организација и добрих, обичних, малих људи, малих људи великог срца.

Хвала свима њима на несебичној помоћи и великој љубави.

 

 

Преузето са сајта: Х.о. Мајка девет Југовића

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа