Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Заједно за дом Михајловића
среда, 21 март 2012 16:40

Немањићи Тићино - У суботу 17. 3. 2012. године великом пројекту изградње куће седмочланој породици Михајловић из Угљевика у Републици Српској, који смо започелели пре неколико месеци, прикључила се и Хуманитарна организација Срби за Србе. Представници обе организације боравили су у посети породици Михајловић, приликом које је извршена уплата за наставак радова на кући. У овој фази пројекта купљен је материјал за зидање спрата и за завршну плочу у износу од око 2.000 €, од чега је 400 € приложено од стране Х.О. Срби за Србе.

Приликом обиласка породице „Срби за Србе„ за најмлађе је наменила пакет играчака и пар књига за родитеље, док је наша организација обезбедила пакет слаткиша и одеће за најмлађе.

 

 

Породицу Михајловић чине родитељи Ненад и Рената и њихово петоро малолетне деце: Немања (11 год), Жељана (6 год), Јована (4 год) и бебе близанци Срђан и Дајана (5 месеци). Изузетно је важно поменути да је Ненад бивши припадник једне од познатијих јединица Војске Републике Српске. Пар речи о Михајловићима. Породица је до пре пола године живела у баракама намењеним избеглицама, када су на основу одлуке надлежних органа поменуте бараке срушене, а породице расељене којекуда. Михајловићима су (као и осталим породицама) обезбеђена средства за плаћање изнајмљених станова у периоду од 6 месеци. Након истека тог периода Михајловићи ће бити препуштени сами себи, тачније изгубиће кров над главом уколико не буду имали средстава за даље изнајмљивање стана у ком су тренутно. Породица тренутно нема никаква примања, а једина примања у кућу је доносио отац Ненад нередовним пословима на којима је радио по позиву.


Све ово су зналa да препознају браћа из ХО „Срби за Србе“ и стога су се одлучили да нам се прикључе у овом великом пројекту изградње куће овој вредној породици. Међутим, велики проблеми су настали пре пар недеља када је Ненад одведен у притвор на испитивање због свог учешћа у отаџбинском рату и због стављања свог живота на располагање угроженом српском народу коме је претило истребљење. Судбина му се тренутно не зна, шестомесечни закуп стана истиче за месец дана, а супруга и петоро малолетних малишана живе у неизвесности из дана у дан. Ово је и био конкретан разлог да се наше организације удруже у пројекат изградње куће породици Михајловић, како би радови били убрзани и како би се оспособила макар једна просторија за живот што пре.

 

До сада је у изградњу куће уложено приближно 5.000 € (плус 2.000 € у овој акцији), а за комплетан завршетак куће на спрат потребно је још око 8.000 €. План је да кућа има око 100 квадрата, односно приземље које је већ саграђено плус један спрат. Након завршетка радова кућа ће имати четири собе, кухињу и купатило. После већ поменутог зидања спрата и постављања завршне плоче за који је обезбеђен материјал током ове акције, наредна фаза пројекта је постављање крова и сређивање унутрашњих просторија. Радове на изградњи куће је до одвођења у притвор обављао Ненад са својим многобројним пријатељима, који му беспоштедно помажу и који ће наставити са радовима све до његовог надамо се што скоријег пуштања на слободу.

Следећа фаза набавке материјала за изградњу планирана је за месец мај, а наше организације ће се својски потрудити да узму још веће учешће у овом племенитом пројекту, како би се породици Ненада Михајловића изградњом куће сви ми заједно одужили барем делимично, за његов допринос у одбрани српског народа.

Са вером у Бога!

 

Немањићи - Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа