Извештаји

Промоција књига: "ВУЧЈЕ СРЦЕ" и "СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО"
недеља, 20 мај 2012 05:16
У организацији СД Задужбина, 18. маја у 19 часова (ПЦ Словенијалес, Љубљана), одржана је промоција књига "Вучје срце" - Марилина Века и "Српско срце Јоханово" - Веселин Џелетовић.
.

 

Два аутора, који су говорили о истој теми, болној али на жалост и даље недовољно истраженој - о трговини органима отетих Срба са простора КиМ. Програм је повезивала и преводила госпођа Вукица Грујић, а Светлана Стевић, народни појац српских изворних песама такође је дала велики допринос незаборавној вечери.

Привидни "мир" уз долазак НАТО алијансе и окупација наше свете земље донијели су погроме и страдања невином живљу, у суштини свакоме ко се није уклапао у "великоалбанско визионарство". Понајвише наравно Србима, јер вишевјековни трагови свједоче о нашем постојању на тим просторима. Тешко је остати равнодушан при свим дешавањима пред очима "миротвораца" окупационих снага и њиховом прећутном сагласношћу са убиствима и киднаповањем Срба.

 

Крв тих новомученика вапије за истином а узурпаторска власт у Београду не чини ама баш ништа да барем мало олакша муке породицама несталих и отетих Срба. Тако су стали раме уз раме са терористима УЧК и НАТО окупаторима.

 Активисти и симпатизери СД Задужбина као и многобројни гости на промоцији књига, изразили су велику захвалност нашим драгим гостима на великом труду и пожртвовности у праведној борби и истинољубљу. Јер је света идеја која нас је то вече све заједно спојила:"Не дај да те зло побиједи, него побиједи зло добрим." (Римљ. 12;21)  А истина ће изаћи на видјело сигурно, јер уздање праведника је у Господу. А Бог не суди два пута, тога би сви морали бити свјесни.

Продајом књига које су аутори донијели са собом, прикупљено је и 360 евра хуманитарне помоћи. Уз Божју помоћ новац ћемо испоручити у склопу видовданске испоруке хуманитарне помоћи на КиМ.
НЕМА ПРЕДАЈЕ!

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Архива


Српска мрежа